« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
60 godina poslije

Hitler se nije ubio?

DNK testiranje lubanje nacističkog vođe pokazalo je da je lubanja zapravo ženska

(Wikipedia)
Više o

Adolf Hitler smrt

,

Nick Bellantoni

,

Hitlerova lubanja

,

Eva Braun

Američki arheolog Nick Bellantoni bacio je svojim istraživanjem sumnju na to da je nacistički vođa i zločinac Adolf Hitler skončao život samoubojstvom. Od kraja Drugog svjetskog rata povjesničari tvrde da se Hitler otrovao cijanidom nakon čega se upucao. Rusi su kasnije iskopali spaljeno tijelo, s rupom od metka u glavi, te su objavili da tijelo pripada Hitleru. 1970. KGB je kremirao tijelo, ali sačuvali su čeljust i dio lubanje.

Rusija je nedavno stručnjacima dozvolila pristup ostacima Hitlerove lubanje a DNK testovi otkrili su da je lubanja bila ženska! Zbog ovoga je otkrića doveden u pitanje način na koji je Hitler okončao život.

Nakon što je dobio dozvolu za testiranje ostataka, Nick Bellantoni je odletio u Moskvu, u državni arhiv. Osim što je otkrio da je lubanja u stvari ženska, ustanovio je da je ona pripadala daleko mlađoj osobi.

- Kosti su bile vrlo tanke, dok su muške puno čvršće. Pripadala je ženskoj osobi između 20 i 40 godina - rekao je arheolog.

Poznato je da se Eva Braun, Hitlerova ljubavnica, ubila također uzevši cijanid, a njoj su bile 33 godine. No, arheolog tvrdi da nema dokaza da je i ona sebi pucala u glavu, pa bi lubanja mogla pripadati bilo kome.

28.09.2009. 11:08:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh