Metro-portal.hr

objavljeno 28.09.2009. 11:08:24
60 godina poslije

Hitler se nije ubio?

DNK testiranje lubanje nacističkog vođe pokazalo je da je lubanja zapravo ženska

(Wikipedia)

Američki arheolog Nick Bellantoni bacio je svojim istraživanjem sumnju na to da je nacistički vođa i zločinac Adolf Hitler skončao život samoubojstvom. Od kraja Drugog svjetskog rata povjesničari tvrde da se Hitler otrovao cijanidom nakon čega se upucao. Rusi su kasnije iskopali spaljeno tijelo, s rupom od metka u glavi, te su objavili da tijelo pripada Hitleru. 1970. KGB je kremirao tijelo, ali sačuvali su čeljust i dio lubanje.

Rusija je nedavno stručnjacima dozvolila pristup ostacima Hitlerove lubanje a DNK testovi otkrili su da je lubanja bila ženska! Zbog ovoga je otkrića doveden u pitanje način na koji je Hitler okončao život.

Nakon što je dobio dozvolu za testiranje ostataka, Nick Bellantoni je odletio u Moskvu, u državni arhiv. Osim što je otkrio da je lubanja u stvari ženska, ustanovio je da je ona pripadala daleko mlađoj osobi.

- Kosti su bile vrlo tanke, dok su muške puno čvršće. Pripadala je ženskoj osobi između 20 i 40 godina - rekao je arheolog.

Poznato je da se Eva Braun, Hitlerova ljubavnica, ubila također uzevši cijanid, a njoj su bile 33 godine. No, arheolog tvrdi da nema dokaza da je i ona sebi pucala u glavu, pa bi lubanja mogla pripadati bilo kome.

28.09.2009. 11:08:24
http://metro-portal.hr/hitler-se-nije-ubio/23005/