« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
MI SMO LEGIJA!

Haktivizam na hrvatski način: Anonymous ruši stranice HDZ-a?

Vjerojatno najpoznatija haktivistička skupina na svijetu, Anonymous, dogovorila je suradnju s dečkima iz grupe TeslaSec kako bi napali i srušili servere HDZ-a

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

hakeri

,

Anonymous

,

haktivizam

,

Tesla Security

Čini se kako svinjarije koje nam je u zadnjih 8 godina svoje vladavine priuštila još uvijek aktualna stranka na vlasti nisu prošle neopaženo ni u hakerskim krugovima.

Vjerojatno najpoznatija haktivistička skupina na svijetu, Anonymous, dogovorila je suradnju s lokalnim dečkima iz grupe Tesla Security kako bi zajedničkim snagama napali i srušili servere Hrvatske demokratske zajednice.

„#OpHDZ ce početi u subotu 19.11.2011 u 12h (podne). kada ćemo poslati poruku HDZ-u i svim političkim elitama da nam je dosta njihovih lazi, korupcije i izdaje! Pozivamo sve kojima je dosta ovakve vlade i praznih obećanja da nam se pridruže u subotu, 19.11.2011. i da zajedno pošaljemo poruku koju dugo neće zaboraviti!", stoji u objavi na njihovim stranicama i Facebooku.

Isto su najavili i u svom dramatičnom videu na YouTubeu:

Kao razlog napada navode se korupcija, laži, prodaja državne imovine i izdaja hrvatskih građana te njihovih nacionalnih interesa, za što skupina smatra direktno odgovornima upravo stranku Jadranke Kosor.

Da ove najave treba shvatiti ozbiljno pokazuju i iskustva sličnih akcija iz nedavne prošlosti, u kojima je skupina napadala tvrtke i institucije koje je smatrala pohlepnima i korumpiranima.

S druge strane, teško nam je ne zapitati se hoće li ovakva akcija doista ozbiljnije naštetiti HDZ-u, koji se u ovoj predizbornoj kampanji gotovo potpuno fokusirao na oživljavanje političkih poruka iz devedesetih, istovremeno zanemarujući Internet i potencijalne nove glasače, što se najbolje može vidjeti iz potpunog nedostatka bilo kakve stranačke aktivnosti na njihovim službenim stranicama i Facebooku.

Bilo kako bilo, unatoč tomu što ne možemo podržati bilo kakvo kršenje zakona, možemo primijetiti da će i naša zemlja na ovaj način konačno postati dio Europe i svijeta, kad nažalost već ne možemo po nekim drugim stvarima.

Piše: Matija Lozančić
17.11.2011. 10:52:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    anon
    17.11.2011. 11:09
    We do not forget,
    We do not forgive
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh