« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
DOBIO ŠTO JE TRAŽIO

Haker koji je upao u email Sarah Palin dobio godinu zatvora

Pored zatvora, Davidu Kernellu je određeno i psihijatrijsko liječenje te trogodišnji nadzor kad izdrži kaznu

Sarah Palin
Sarah Palin (Getty Images)
Više o

Sarah Palin

,

email

,

haker

,

David Kernell

David Kernell, bivši student sveučilišta Tennessee, koji je hakirao email račun Sarah Palin tijekom njezine republikanske potpredsjedničke kampanje 2008., u petak je osuđen na godinu i jedan dan zatvora.

Kernell je u travnju na saveznom sudu u Knoxvilleu, u američkoj saveznoj državi Tennesseeju, proglašen krivim za neovlašten pristup računalu i ometanje pravde, jer je pokušao uništiti fotografije koje je preuzeo s Yahoo emaila Sarah Palin. Savezni sudac odredio je da Kernell kaznu služi u penološkoj ustanovi otvorenog tipa, gdje osuđenici borave samo tijekom dana, a ne u klasičnom zatvoru.

Određeno mu je i psihijatrijsko liječenje te trogodišnji nadzor kad izdrži kaznu. Branitelji su za njega tražili uvjetnu kaznu, ističući da mu je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bilo 20 godina te da od 11. godine boluje od depresije. Optužba je tražila 18 mjeseci zatvora i trogodišnji nadzor, ističući da su smjernice za kažnjavanje djela za koja se tereti strože kad je žrtva državni dužnosnik.

Kernell je objavio lozinku za ulaz u email račun Sarah Palin, što je i drugima omogućilo uvid u dopisivanje kandidatice za predsjednicu SAD-a. Sarah Palin i njezina kći Bristol svjedočile su protiv Kernella, opisujući kako je njegovo hakiranje poremetilo i političku kampanju i privatni život obitelji. (hina/metro-portal)

12.11.2010. 21:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    grrow
    21.01.2011. 16:33
    Najveća hakerska prevara u povijesti - odlikaši na teškim drogama protiv 'retardiranih vladinih služenika' http://hackk.notlong.com

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh