« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
MLJAC

Grožđe će vas očistiti i skinuti višak kilograma

Grožđe volimo u raznim oblicima, od sušenih grožđica preko sokova do vina i žestokih pića, no svježe grožđe najbolje je za zdravlje i mršavljenje

Grožđe je puno polifenola
Grožđe je puno polifenola (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

mršavljenje

,

grožđe

,

polifenoli

Grožđe nam stiže s toplim danima, a iako će ga neki radije vidjeti u obliku vina ili nekog žestokog pića, ove slasne bobice ne treba zanemariti kao ukusnu i zdravu grickalicu.

Naime, grožđe čisti tijelo aktivnim supstancama kao što je, primjerice, polifenol-elagična kiselina, izuzetno moćan antioksidans koji će uz to i ubrzati metabolizam. Brži metabolizam - trošenje kalorija i masnoća - manje kilograma. Ne može biti jednostavnije.

Polifenoli rade još jednu vrlo korisnu stvar - usporavaju stvaranje masnih naslaga, uz aktivnu pomoć pri spaljivanju postojećih.

Kako grožđe olakšava rad jetre i sprječava masne naslage na njoj, cijeli će organizam raditi brže i učinkovitije, a jetra će uspješno očistiti sve nakupljene toksine.

Na kraju, no ne i najmanje važno - grožđe zatvara apetit. Tako ćete konzumacijom grožđa napuniti tijelo korisnim nutrijentima i istovremeno odagnati glad, što će imati odličan učinak na vašu liniju.

Dakle, svi koji žele smršaviti trebaju uvijek pri ruci imati grožđe kao idealnu grickalicu između obroka, a nije loše niti pojesti nekoliko bobica prije obroka - brže ćete se zasititi i pojest ćete manje kalorija.

Sve u svemu - trkom na tržnicu po svježe grožđe!

15.06.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh