« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
RUPA BEZ DNA

Grčkoj nova pozajmica, EU šalje Ateni 8 milijardi eura

"Čim Eurogrupa i izvršni odbor MMF-a odobre zaključenje pete revizije, nova tranša od osam milijardi eura bit će raspoloživa za isplatu" stoji u priopćenju

Dragulj grčkog turizma: Akropola u središtu Atene
Više o

MMF

,

Europska komisija

,

Atena

,

Grčka

,

bankrot

Grčka će vjerojatno početkom idućeg mjeseca dobiti novu tranšu zajma vrijednu osam milijardi eura kako bi se izbjegao bankrot zemlje, navodi se u utorak u zajedničkoj izjavi inspektora trojke, javlja Hina.

Inspektori trojke, Europske komisije, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Europske središnje banke (ECB), izdali su zajedničko priopćenje po završetku višetjedne revizije stanja tamošnjih državnih financija.

"Čim Eurogrupa i izvršni odbor MMF-a odobre zaključenje pete revizije, nova tranša od osam milijardi eura bit će raspoloživa za isplatu, najvjerojatnije početkom studenoga", kaže se u zajedničkom priopćenju.

Od toga iznosa 5,8 milijardi eura osigurat će zemlje eurozone, a preostale 2,2 milijarde MMF.

"Uspjeh toga programa i dalje se temelji na mobiliziranju dostatnog financiranja iz privatnog i službenog sektora. Nastavljene rasprave o sudjelovanju privatnog sektora, uz jamstva koja su dali čelnici zemalja EU-a na summitu 21. srpnja, pokazuju da program ostaje u potpunosti financiran", kaže se u tom priopćenju.

11.10.2011. 16:50:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sportska
    11.10.2011. 17:57
    šalju im bezvrijedan papir
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh