« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ONLINE FRONT

Anonymous udara ponovno, nakratko srušili američku burzu

Grupa hakera pod imenom Anonymous uspjela je u svojem najavljenom naumu i nakratko su srušili Internet stranicu burze u New Yorku

Fotografija vijesti
Više o

internet

,

prosvjed

,

financije

,

hakeri

,

Anonymous

,

okupacija Wall Streeta

Grupa hakera pod imenom Anonymous uspjela je u svojem najavljenom naumu i nakratko su srušili Internet stranicu burze u New Yorku. Doduše, stranica je bila nedostupna na samo dvije minute, ali je Anonymous na taj način dao svoj danak u podršci prosvjednicima s Wall Streeta.

Ovo im nije prvi napad na financijske tvrtke, prije nekoliko dana srušili su Internet stranice Mastercarda i Visae na nekoliko sati.

Napadi grupe Anonymous nemaju za cilj krađu ili mijenjanje poslovnih podataka, nego su striktno namijenjeni rušenju internet stranica svojih žrtava. Hakiranje se izvodi slanjem enormnih količina zahtjeva na ciljanu stranicu koji, eventualno, zaguše promet i stranica prestane funkcionirati.

Anonymous je na YouTubeu objavio filmić na kojem pozivaju sve ljude da se pridruže prosvjedima na Wall Streetu.

"Započeo je novi pokret za građanska prava. Sada imate priliku da promijenite stvari. Pridružite se prosvjedu. Organizirajte se. Promatrajte Internet. Budite dio pokreta", poručili su online borci.

11.10.2011. 16:39:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sportska
    11.10.2011. 16:56
    to dečki samo naprijed
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh