« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
NEZADOVOLJSTVO MJERAMA ŠTEDNJE

Grčki prosvjednici ponovno zauzeli ulice Atene

Tisuće Grka izašlo je na ulice kako bi obilježili obljetnicu studentskog prosvjeda protiv vojne hunte 1973. godine, a pritom su izrazili svoje nezadovoljstvo oštrim mjerama štednje

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

Atena

,

Grčka

,

kriza

,

vlada nacionalnog jedinstva

,

mjere štednje

Tisuće Grka, koji se ogorčeno protive daljnjim oštrim mjerama štednje, okupili su se u četvrtak u Ateni na prvom javnom testu za novu vladu nacionalnog jedinstva, a ovim prosvjedom ujedno se obilježava obljetnica studentskih prosvjeda protiv vojne hunte 17. studenog 1973, javlja Hina.

Ovo godišnje okupljanje, kojim se obilježava krvava studentska pobuna, često koriste različite skupine kako bi iskazale svoje nezadovoljstvo vladinom politikom. Sindikati su izjavili da planiraju iskoristiti taj skup kako bi upozorili novu vladu da promijeni politiku koja je, kako kažu, dovela Grke na rub ponora.

Studenti, učitelji, radnici i umirovljenici položili su vijence kod gradske Politehničke škole odajući počast desecima ubijenih u ustanku 1973. Kasnije se očekuje prosvjed ljevičara protiv mjera štednje.

Grčka vlada koja počinje pregovore s bankama u svijetu o brisanju dijela duga, dobila je u srijedu navečer povjerenje parlamenta, što je prva etapa na teškom putu izvlačenja zemlje iz dužničke krize. Vlada je dobila uvjerljivu većinu 255 od 293 nazočna zastupnika u parlamentu s 300 zastupnika.

17.11.2011. 17:54:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh