« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
GRČKA MOLI ZA POMOĆ

Grčka pravoslavna crkva pomoći će Grčkoj da izađe iz krize

Crkva u Grčkoj raspolaže velikom imovinom te će iskoristiti svoju moć i utjecaj kako bi pomoglo najugroženijim slojevima stanovništva

Fotografija vijesti
Više o

Grčka

,

grčka kriza

Nakon razgovora sa poglavarom Grčke pravoslavne crvke Jeronimosom II., grčki ministar financija Venizelos izjavio je kako je crkva, koja raspolaže velikom imovinom, spremna pomoći Grčkoj u vremenima jedne od najvećih kriza ove zemlje u povjesti.

Crkva "već pridonosi poboljšanju stanja i spremna je pomoći i više" da bi se izašlo iz krize, rekao je ministar Venizelos, poznat po dobrim odnosima s utjecajnim pravoslavnim klerom, prenosi Hina.

Prema izvoru bliskom pravoslavnoj crkvi, najviše se razgovaralo o popisu velikog dijela nekretnina koje pripadaju Crkvi, od čega je 70 posto neiskoristivo zbog raznih pravosudnih prepreka. Taj bi se problem mogao riješiti zahvaljujući fondovima kojima bi zajedno upravljali Crkva i grčka vlada na način da bi prihod išao crkvenoj socijalnoj pomoći, a vlada bi zauzvrat uklonila postojeće pravosudne prepreke.

Poglavar GPC-a Jeronimos II. razgovore je ocijenio "vrlo konstruktivnima", kazavši kako će se "Crkva u ovom ključnom trenutku nastaviti boriti za svoj narod".

06.07.2011. 19:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh