Metro-portal.hr

objavljeno 06.07.2011. 19:18:00
GRČKA MOLI ZA POMOĆ

Grčka pravoslavna crkva pomoći će Grčkoj da izađe iz krize

Crkva u Grčkoj raspolaže velikom imovinom te će iskoristiti svoju moć i utjecaj kako bi pomoglo najugroženijim slojevima stanovništva

Fotografija vijesti

Nakon razgovora sa poglavarom Grčke pravoslavne crvke Jeronimosom II., grčki ministar financija Venizelos izjavio je kako je crkva, koja raspolaže velikom imovinom, spremna pomoći Grčkoj u vremenima jedne od najvećih kriza ove zemlje u povjesti.

Crkva "već pridonosi poboljšanju stanja i spremna je pomoći i više" da bi se izašlo iz krize, rekao je ministar Venizelos, poznat po dobrim odnosima s utjecajnim pravoslavnim klerom, prenosi Hina.

Prema izvoru bliskom pravoslavnoj crkvi, najviše se razgovaralo o popisu velikog dijela nekretnina koje pripadaju Crkvi, od čega je 70 posto neiskoristivo zbog raznih pravosudnih prepreka. Taj bi se problem mogao riješiti zahvaljujući fondovima kojima bi zajedno upravljali Crkva i grčka vlada na način da bi prihod išao crkvenoj socijalnoj pomoći, a vlada bi zauzvrat uklonila postojeće pravosudne prepreke.

Poglavar GPC-a Jeronimos II. razgovore je ocijenio "vrlo konstruktivnima", kazavši kako će se "Crkva u ovom ključnom trenutku nastaviti boriti za svoj narod".

06.07.2011. 19:18:00
http://metro-portal.hr/grcka-pravoslavna-crkva-pomoci-ce-grckoj-da-izadje-iz-krize/61016/