« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
KOPIRANJE ALGORITAMA?

Google optužio Microsoft za krađu

Najveća svjetska internetska tražilica Google optužila je konkurenta, Microsoftov Bing za neovlašteno kopiranje rezultata pretraga koje nudi korisnicima, što Microsoft demantira

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

Microsoft

,

krađa

,

Bing

"Neki rezultati kod Binga sve više sliče na nepotpunu i iskrivljenu inačicu rezultata koje nudi Google, na njihovu jeftinu kopiju", piše na Googleovom blogu inženjer iz odjela za pretraživanje interneta Amit Singhal. Informaciju je prvo objavila specijalizirana internetska stranica Search Engine Land.

Google je rekao da je krađu prvo primjetio slučajno, a zatim su njegovi inženjeri napravili eksperiment i namjerno izmišljali pojmove ili krivo napisane ili nepostojeće. Uskoro su se ti pojmovi pojavili i na Bingu.

Microsoft odbacuje optužbe za krađu. "To je podvala dostojna špijunskih romana", rekao je na Bingovu blogu Microsoftov čelnik Harry Shum. "Koristimo više od tisuću znakova i različitih karakteristika u našem algoritmu razvrstavanja", dodao je, odbacivši mogućnost bilo kakva korištenja Googleovih rezultata.

Svaka kompanije razvija vlastite algoritme o kojima ovisi kvaliteta traženih pretraga, što ih čini ključnim faktorom učinkovitosti tražilice.

02.02.2011. 12:40:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    prorok
    03.02.2011. 22:04
    Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh