« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
NOVOSTI

Gmail za iOS donosi novi Material Theme

Prije manje od tjedan dana Google je Material Theme omogućio svojim Android korisnicima Gmail aplikacije a da bi sada tu istu stvar omogućio i štovateljima Apple iPhone pametnih telefona

Nove teme u Gmailu
Nove teme u Gmailu (Arhiva)
Više o

gmail

,

teme

,

iOS

Sigurni smo kako su svi vlasnici iOS uređaja već primijetili kako je Gmail aplikacija od sada nešto drugačija. Prije manje od tjedan dana Google je Material Theme omogućio svojim Android korisnicima Gmail aplikacije a da bi sada tu istu stvar omogućio i štovateljima Apple iPhone pametnih telefona, odnosno njihove iOS platforme.

Na prvi pogled svi će vidjeti kako aplikacijom u velikoj mjeri prevladava bijela boja. To je načelo po kojem se Google vodi a označuje čistoću i jednostavnost, povlačeći za sobom poznati Material dizajn. Više nema tabova u boji već su svi u bijeloj. Jedino što je u boji jesu broj nepročitanih poruka raspoređenih po tabovima (Primarno, Društvene mreže, Promocije, Ažuriranja, Forumi).

Gumb za pisanje nove e-mail poruke od sada dolazi u četiri boje gdje svaka ima svoje mjesto (gore, dolje, lijevo, desno - crvena, zelena, žuta, plava) što prikazuje oblik križića. Material Thema nije softverske prirode već dolazi na razini poslužitelja, te nije dostupna kao nadogradnja kroz App Store.

Sigurni smo kako će kroz nekoliko dana biti dostupna svima ulaskom u Gmail na svojim iOS uređajima. Material Theme aplikacije Gmail prema našem mišljenju dobro došlo je osvježenje posebice što vas dočeka ulaskom na Gmail i ostavlja efekt iznenađenja i odobravanja prema autoru ovog teksta a sigurni smo kako će i kod vas naići na isto.  

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Nino Krstačić
25.02.2019. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh