« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
PREDSTAVE

Gavella ima premijeru u Laubi

Kako se ističe u najavi, predstava je proizašla iz projekta "Sanjam(o) predstavu" koji Gavella razvija već neko vrijeme, a čiji je filmski dio emitiran preko društvenih mreža

Gavella se snalazi...
Gavella se snalazi... (Arhiva)
Više o

Gavella

,

Filip Šovagović

,

Lauba

Gradsko dramsko kazalište 'Gavella' kao svoju sljedeću premijeru najavljuje predstavu 'Zagreb 2020', autorski projekt Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića, čija će premijera biti u petak, 27. studenoga, u Laubi - Kući za umjetnost i ljude.

Kako se ističe u najavi, predstava je proizašla iz projekta "Sanjam(o) predstavu" koji Gavella razvija već neko vrijeme, a čiji je filmski dio emitiran preko društvenih mreža.

Iz toga nastaje i izvedbeni događaj radnog naziva "Zagreb 2020." prema konceptu Dubravka Mihanovića i Filipa Šovagovića.

Podnaslovljen kao "dramski koncert", on kombinira i eklektično spaja dramaturgiju (post)ekspresionističke rascjepkanosti kratkih rezova s plovom glazbenih dionica i pjevačkih sekvenci, kako bi pokušao progovoriti o tekućoj godini i specifičnoj događajnosti u našem Gradu, iz pozicije nas, njegovih građanki i građana.

Dvadesetak glumica i glumaca ansambla kazališta Gavelle, trenutno zatvorenog zbog posljedica potresa, osnaženih skupinom glazbenika, krenulo je u zajedničko kolažiranje iz zadanih im i improviziranih monoloških struktura, od kojih su neke ostale u toj formi, a neke su se razvile u dijaloške scene s dvoje ili više izvođača, ovisno o nadahnuću, razvoju, okolnostima.

"Ispovjedno i dokumentarno stapaju se s teatraliziranim i očuđujućim, osobni humor sudara se sa zbornom melankolijom, a košmarni snovi s buđenjima u ponekad još neobičniju stvarnost, stvarnost Zagreba 2020...", stoji u najavi.

U predstavi igraju Bojana Gregorić Vejzović, Hrvoje Klobučar, Andrej Dojkić, Tara Rosandić, Anja Đurinović Rakočević, Amar Bukvić, Tena Nemet Brankov, Sven Šestak, Mada Peršić, Marko Petrić, Đorđe Kukuljica, Sven Medvešek, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Nenad Cvetko, Janko Rakoš, Nikola Baće, Jelena Miholjević, Ranko Zidarić, Siniša Ružić i Anica Kovačević.

Kostimografkinja je Marita Ćopo, autori glazbe Šimun Matišić, Fadil Abdulov, Fran Krsto Šercar i Filip Šovagović, koji sviraju uživo na sceni, suradnica za scenski pokret je Anja Đurinović Rakočević, video potpisuju Hrvoje Zalukar i Filip Borelli, a oblikovanje svjetla Zdravko Stolnik.

15.11.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh