« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
NOVOSTI

Galaxy Watch Active i Galaxy Fit nosivi gadgeti u kojima se stil susreće sa sportom

Galaxy Watch Active i Galaxy Fit sportski nosivi gadgeti namijenjeni su za modno osviještene korisnike koji žele živjeti zdravije svaki dan

Galaxy nosivi gadgeti
Galaxy nosivi gadgeti (Samsung)
Više o

Samsung

,

Galaxy Watch Active

,

Galaxy Fit

,

Galaxy Fit e

Galaxy Watch Active sat posjeduje tanak elegantan dizajn i izgubio je rotirajući kontrolni okvir poznat nam iz Galaxy Watch modela. Kućište uređaja može izdržati tlak do 5 atmosfera, što vam omogućuje da ronite sa satom na dubinu od 50 metara bez posljedica. Također ima visoku čvrstoću prema vojnom standardu MIL-STD-810G.

Veličina sata je 39,5 x 39,5 x 10,5 mm i mase samo 25 grama, odnosno vrlo malo. Pametni sat bit će dostupan u crnoj, plavo-zelenoj, ružičasto-zlatnoj i srebrnoj boji.

Opremljen je 1,1-inčnim AMOLED zaslonom rezolucije 360 x 360 piksela zaštićenim Corning Gorilla Glass slojem treće generacije. Remen je izrađene od visokokvalitetnog silikona koji je odličan za sportske entuzijaste, ali moguće ga je zamijeniti bilo kojim drugim u različitim bojama kako bi odgovarao stilu vlasnika.

U kućištu je Samsung Exynos 9110 dvojezgreni procesor, 768 MB operativne i 4 GB interne memorije. Ugrađeni senzori uključuju akcelerometar, žiroskop, barometar, senzor brzine otkucaja srca i senzor svjetla. Kapacitet baterije se smanjio u odnosu na Galaxy Watch - do 230 mAh, no obećana je autonomija na jednom punjenju do pet dana. Podržano je bežično punjenje. Inače, ovaj ručni gadget ima Wi-Fi 802.11n, A-GPS, GLONASS i NFC module za rad s platnim sustavom Samsung Pay, koji posluje u Hrvatskoj.

Galaxy Watch Active je kompatibilan s Androidom i iOS-om te nudi treniranje u stvarnom vremenu, praćenje aktivnosti u zatvorenom/otvorenom prostoru i značajke popularnih aplikacija treće strane - uključujući Under Armour, Spotify i Strava. Korisnici mogu svoj pametni sat kontrolirati glasom uz pomoć Bixby glasovnih mogućnosti koje im omogućuje upućivanje poziva i slanje poruka bez uzimanja telefona.

Automatski određuje jednu od 39 sportskih aktivnosti, i najzanimljivije, može pratiti krvni tlak korisnika. Međutim, ova značajka bit će dostupna samo za kupce u SAD-u, Kanadi, Singapuru, Australiji i Njemačkoj. U ovom užurbanom tempu života, mnogi će cijeniti Stres Tracker značajku, koja prati razinu stresa i ako je ona visoka pokazuje vježbe disanja kojima se možemo vratiti u ravnotežu.

Specifikacije Galaxy Watch Active:

  • Zaslon : 28 cm, AMOLED, razlučivost od 360x360 piksela, zaštitno staklo Gorilla Glass 3.

  • Procesor: dual-core Samsung Exynos 9110 s taktnom frekvencijom od 1,15 GHz.

  • RAM : 768 MB.

  • Interna memorija : 4 GB.

  • Baterija : 230 mAh.

  • OS: Tizen OS 4.0.

  • Povezivanje : Bluetooth 4.2, Wi-Fi b / g / n, NFC, A-GPS, GLONASS.

  • Senzori : akcelerometar, žiroskop, barometar, senzor brzine otkucaja srca, senzor svjetla.

  • Ostalo : Samsung Pay, zaštita od vode i prašine prema standardu 5 ATM + IP68 + MIL-STD-810G.

  • Dimenzije : 40 mm, 39.5 x 39.5x10.5 mm, težina - 25 g.

Galaxy Fit i Galaxy Fit e narukvice: Svakodnevni fitness za svakog korisnika

Možda neki od vas nisu znali, ali Samsung ima također nosive gadgete u obliku pametnih narukvica: Galaxy Fit 2 i Galaxy Fit 2 Pro. Sada ih zamjenjuju Galaxy Fit i Galaxy Fit e modeli. Kućište obje fitness narukvice zaštićeno je od utjecaja vode do stupnja da se možete istuširati ili kupati u bazenu.

U standardnoj verziji pametna narukvica dobila je Super AMOLED zaslon osjetljiv na dodir koji ima dijagonalu od 0,95 inča razlučivosti 240 x 120 piksela. Zaštićena je od vode i prašine prema standardu IP68, a istovremeno može biti potopljena na dubini od 50 metara.

Baterija kapaciteta 120 mAh odgovorna je za autonomiju, a podržava tehnologiju bežičnog punjenja koristeći Qi. Ovaj model ima skener otkucaja srca, žiroskop za točnije određivanje fizičke aktivnosti i brojanje kalorija i akcelerometar dizajniran za automatsko aktiviranje zaslona kada je to potrebno. Hardverska osnova sportske narukvice postala je platforma Realtime OS.

Galaxy Fit e dolazi s PMOLED zaslonom od 0,74 inča s rezolucijom od 64 x 128 piksela. Ima samo ožičeno punjenje i nema žiroskop. Bit će dostupna za kupnju u boji oniksa, limuna i mliječno bijeloj boji.

Galaxy Fit i Galaxy Fit e automatski počinju pratiti aktivnost pri hodanju, trčanju, vožnji bicikla, veslanju ili prilikom općeg dinamičkog treninga. Lako se koriste u pokretu zahvaljujući jednostavnom i intuitivnom UX-u i praktičnom pametnom iskustvu. Korisnici mogu primati poruke ili značajku koja uključuje informacije sinkronizirane izravno s pametnog telefona - poput alarma, kalendara ili vremena - bez ikakvog dodira s telefonom. Ako korisnici putuju u novu vremensku zonu, Galaxy Fit narukvica će također automatski prikazati dvostruki sat kako bi im olakšala upravljanje rasporedom.

Model

Galaxy Fit

Galaxy Fit e

Ekran i zaslon

0,95 inča, AMOLED, 120x240 piksela, 282 ppi

0,74 inča, jednobojni PMOLED, 64x128 piksela, 193 ppi

Procesor

ARM Cortex-M33F s frekvencijom od 96 MHz + Cortex-M0 s frekvencijom od 16 MHz

ARM Cortex-M0 s frekvencijom od 96 MHz

RAM

512 KB

128 KB

Interna memorija

32 MB

4 MB

Baterija

120 mAh

70 mAh

Povezivost

Bluetooth niska energija

Bluetooth niska energija

Senzori

brzine otkucaja srca, akcelerometar, žiroskop

brzine otkucaja srca, akcelerometar

Ostalo

bežično punjenje, zaštita od vode i prašine prema standardu 5 ATM + MIL-STD-810G

zaštita od vode i prašine prema standardu 5 ATM + MIL-STD-810G

Dimenzije

18.3h44.6h11.2 mm, težina - 24 g

16x40,2x10,9 mm, težina - 15 g

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Sanja Ledinek
22.02.2019. 13:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh