Metro-portal.hr

objavljeno 22.02.2019. 13:32:00
NOVOSTI

Galaxy Watch Active i Galaxy Fit nosivi gadgeti u kojima se stil susreće sa sportom

Galaxy Watch Active i Galaxy Fit sportski nosivi gadgeti namijenjeni su za modno osviještene korisnike koji žele živjeti zdravije svaki dan

Galaxy nosivi gadgeti
Galaxy nosivi gadgeti (Samsung)

Galaxy Watch Active sat posjeduje tanak elegantan dizajn i izgubio je rotirajući kontrolni okvir poznat nam iz Galaxy Watch modela. Kućište uređaja može izdržati tlak do 5 atmosfera, što vam omogućuje da ronite sa satom na dubinu od 50 metara bez posljedica. Također ima visoku čvrstoću prema vojnom standardu MIL-STD-810G.

Veličina sata je 39,5 x 39,5 x 10,5 mm i mase samo 25 grama, odnosno vrlo malo. Pametni sat bit će dostupan u crnoj, plavo-zelenoj, ružičasto-zlatnoj i srebrnoj boji.

Opremljen je 1,1-inčnim AMOLED zaslonom rezolucije 360 x 360 piksela zaštićenim Corning Gorilla Glass slojem treće generacije. Remen je izrađene od visokokvalitetnog silikona koji je odličan za sportske entuzijaste, ali moguće ga je zamijeniti bilo kojim drugim u različitim bojama kako bi odgovarao stilu vlasnika.

U kućištu je Samsung Exynos 9110 dvojezgreni procesor, 768 MB operativne i 4 GB interne memorije. Ugrađeni senzori uključuju akcelerometar, žiroskop, barometar, senzor brzine otkucaja srca i senzor svjetla. Kapacitet baterije se smanjio u odnosu na Galaxy Watch - do 230 mAh, no obećana je autonomija na jednom punjenju do pet dana. Podržano je bežično punjenje. Inače, ovaj ručni gadget ima Wi-Fi 802.11n, A-GPS, GLONASS i NFC module za rad s platnim sustavom Samsung Pay, koji posluje u Hrvatskoj.

Galaxy Watch Active je kompatibilan s Androidom i iOS-om te nudi treniranje u stvarnom vremenu, praćenje aktivnosti u zatvorenom/otvorenom prostoru i značajke popularnih aplikacija treće strane - uključujući Under Armour, Spotify i Strava. Korisnici mogu svoj pametni sat kontrolirati glasom uz pomoć Bixby glasovnih mogućnosti koje im omogućuje upućivanje poziva i slanje poruka bez uzimanja telefona.

Automatski određuje jednu od 39 sportskih aktivnosti, i najzanimljivije, može pratiti krvni tlak korisnika. Međutim, ova značajka bit će dostupna samo za kupce u SAD-u, Kanadi, Singapuru, Australiji i Njemačkoj. U ovom užurbanom tempu života, mnogi će cijeniti Stres Tracker značajku, koja prati razinu stresa i ako je ona visoka pokazuje vježbe disanja kojima se možemo vratiti u ravnotežu.

Specifikacije Galaxy Watch Active:

  • Zaslon : 28 cm, AMOLED, razlučivost od 360x360 piksela, zaštitno staklo Gorilla Glass 3.

  • Procesor: dual-core Samsung Exynos 9110 s taktnom frekvencijom od 1,15 GHz.

  • RAM : 768 MB.

  • Interna memorija : 4 GB.

  • Baterija : 230 mAh.

  • OS: Tizen OS 4.0.

  • Povezivanje : Bluetooth 4.2, Wi-Fi b / g / n, NFC, A-GPS, GLONASS.

  • Senzori : akcelerometar, žiroskop, barometar, senzor brzine otkucaja srca, senzor svjetla.

  • Ostalo : Samsung Pay, zaštita od vode i prašine prema standardu 5 ATM + IP68 + MIL-STD-810G.

  • Dimenzije : 40 mm, 39.5 x 39.5x10.5 mm, težina - 25 g.

Galaxy Fit i Galaxy Fit e narukvice: Svakodnevni fitness za svakog korisnika

Možda neki od vas nisu znali, ali Samsung ima također nosive gadgete u obliku pametnih narukvica: Galaxy Fit 2 i Galaxy Fit 2 Pro. Sada ih zamjenjuju Galaxy Fit i Galaxy Fit e modeli. Kućište obje fitness narukvice zaštićeno je od utjecaja vode do stupnja da se možete istuširati ili kupati u bazenu.

U standardnoj verziji pametna narukvica dobila je Super AMOLED zaslon osjetljiv na dodir koji ima dijagonalu od 0,95 inča razlučivosti 240 x 120 piksela. Zaštićena je od vode i prašine prema standardu IP68, a istovremeno može biti potopljena na dubini od 50 metara.

Baterija kapaciteta 120 mAh odgovorna je za autonomiju, a podržava tehnologiju bežičnog punjenja koristeći Qi. Ovaj model ima skener otkucaja srca, žiroskop za točnije određivanje fizičke aktivnosti i brojanje kalorija i akcelerometar dizajniran za automatsko aktiviranje zaslona kada je to potrebno. Hardverska osnova sportske narukvice postala je platforma Realtime OS.

Galaxy Fit e dolazi s PMOLED zaslonom od 0,74 inča s rezolucijom od 64 x 128 piksela. Ima samo ožičeno punjenje i nema žiroskop. Bit će dostupna za kupnju u boji oniksa, limuna i mliječno bijeloj boji.

Galaxy Fit i Galaxy Fit e automatski počinju pratiti aktivnost pri hodanju, trčanju, vožnji bicikla, veslanju ili prilikom općeg dinamičkog treninga. Lako se koriste u pokretu zahvaljujući jednostavnom i intuitivnom UX-u i praktičnom pametnom iskustvu. Korisnici mogu primati poruke ili značajku koja uključuje informacije sinkronizirane izravno s pametnog telefona - poput alarma, kalendara ili vremena - bez ikakvog dodira s telefonom. Ako korisnici putuju u novu vremensku zonu, Galaxy Fit narukvica će također automatski prikazati dvostruki sat kako bi im olakšala upravljanje rasporedom.

Model

Galaxy Fit

Galaxy Fit e

Ekran i zaslon

0,95 inča, AMOLED, 120x240 piksela, 282 ppi

0,74 inča, jednobojni PMOLED, 64x128 piksela, 193 ppi

Procesor

ARM Cortex-M33F s frekvencijom od 96 MHz + Cortex-M0 s frekvencijom od 16 MHz

ARM Cortex-M0 s frekvencijom od 96 MHz

RAM

512 KB

128 KB

Interna memorija

32 MB

4 MB

Baterija

120 mAh

70 mAh

Povezivost

Bluetooth niska energija

Bluetooth niska energija

Senzori

brzine otkucaja srca, akcelerometar, žiroskop

brzine otkucaja srca, akcelerometar

Ostalo

bežično punjenje, zaštita od vode i prašine prema standardu 5 ATM + MIL-STD-810G

zaštita od vode i prašine prema standardu 5 ATM + MIL-STD-810G

Dimenzije

18.3h44.6h11.2 mm, težina - 24 g

16x40,2x10,9 mm, težina - 15 g

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Sanja Ledinek
22.02.2019. 13:32:00
http://metro-portal.hr/galaxy-watch-active-i-galaxy-fit-nosivi-gadgeti-u-kojima-se-stil-susrece-sa-sportom/117049/