« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
TRAUMATIČNO ISKUSTVO

Gadafijevi batinaši maltretirali novinare BBC-a

Trojica novinara, Palestinac Feras Killani, Britanac Chris Cobb-Smith i Turčin Goktay Koraltan pušteni su na slobodu nakon što su držani u zatočeništvu 21 sat

Goktay Koraltan
Goktay Koraltan (YouTube)
Više o

Moamer Gadafi

,

BBC

,

novinari

,

Libija

Pripadnici libijske vojske i policije su pretukli trojicu novinara BBC-a koji izvješćuju iz Libije, prethodno ih optuživši da za špijunažu i podvrgnuvši ih lažnom pogubljenju, izvijestila je srijedu ta britanska tv-kuća, prenosi Hina.

Trojica novinara, Palestinac Feras Killani, Britanac Chris Cobb-Smith i Turčin Goktay Koraltan pušteni su na slobodu nakon što su držani u zatočeništvu 21 sat, nakon čega su napustili Libiju, prenosi Reuters.

Novinari su uhićeni u ponedjeljak na kontrolnoj točki udaljenoj desetak km južno od grada Zavije. Libijski vojnici i tajna policija lojalna Moameru Gadafiju optužili su ih za špijunažu te ih potom u zatočeništvu držali 21 sat. Kako su sami ispričali, na ruke su im odmah stavili lisice i potom ih tukli šakama, puškama i palicama, izvješćuje France presse.

Cobb-Smith je ispričao kako su ih u jednom trenutku poredali ispred zida, uperivši pištolje u njihove zatiljke, ispalivši potom po dva hica pored njih. Pritom su se glasno smijali i rugali im se. Novinari su Libiju napustili nakon što su pušteni na slobodu.

10.03.2011. 09:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh