« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
DA?

Francuzi tvrde da imaju dokaz o Assadovom napadu

Assadove snage izvršile su 'golem i koordiniran' napad kemijskim oružjem 21. kolovoza u kojem je ubijena najmanje 281 osoba, tvrde francuske obavještajne službe

Tko je odgovoran za napad
Tko je odgovoran za napad (Screenshot YouTube)
Više o

Francuska

,

Sirija

,

tajne službe

,

kemijsko oružje

,

dokazi

U dokumentu od devet stranica, koji su pripremile francuske obavještajne službe i koji će zastupnicima biti predstavljen kasnije u ponedjeljak, iznosi se pet točaka koje sugeriraju da iza napada stoji Assad. 'To predstavlja veliku prijetnju nacionalnoj i globalnoj sigurnosti', rekao je izvor.

Obavještajni podaci sadrže satelitske snimke napada s područja pod nadzorom vlade istočno i zapadno od Damaska i gađanje područja pod nadzorom pobunjenika. Izvor kaže da su Assadove snage od tada bombardirale ta područja kako bi izbrisale dokaze.

'Za razliku od prethodnih napada u kojima su uporabljene male količine kemijskih sredstava i koji su za cilj imali teroriziranje ljudi, ovo je bio taktički napad u cilju vraćanja nadzora nad teritorijem', rekao je izvor.

03.09.2013. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ado
    03.09.2013. 11:13
    Satelitski snimci prikazuju konvencionalni napad koji ima za cilj da prikrije hemijski napad koji je imao za cilj zauzimanje teritorije ????

    Slažem se sve dokaze treba objektivno procijeniti neko neovisno tijelo, naprimjer UN koji je i osnovan za ovakve i slične stvari. Odbaciti UN i donositi svoje "dokaze" bez dokaza je čisto ukidanje UN-a, međunardnih zakona i konvencija, i drugih krhkih karika kje su držale relativni mir u svijetu. Da li se SAD i Francuska sada deklarišu kao jedina relevantna "međunarodna zajednica" koja ima ekskluzivno pravo da sudi i presuđuje. SMRT FAŠIZMU.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh