« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
GOMILANJE SNAGA

Nimitz uplovio u Crveno more

Nosač zrakoplova mornarice SAD-a USS Nimitz i četiri broda iz njegove operativne skupine u ponedjeljak su uplovili u Crveno more

Nimitz s pratnjom u Crvenom moru
Nimitz s pratnjom u Crvenom moru (Wikipedia)
Više o

Crveno more

,

USS Nimitz

,

nosač aviona

Dužnosnici su rekli da je Nimitz ušao u Crveno more u ponedjeljak ujutro ali da skupina nije još dobila zapovijed da uđe u Sredozemlje gdje se nalazi pet razarača SAD-a i amfibijsko-jurišni brod USS San Antonio koji čekaju na moguće napade krstarećim raketama na Siriju.

Slanje Nimitza u Crveno more ima za cilj razmjestiti dodatna sredstva na položaj s kojeg mogu brzo djelovati ako će biti potrebna podrška u, kako ih dužnosnici SAD-a još uvijek nazivaju, ograničenim napadima na Siriju zbog uporabe kemijskog oružja protiv civila.

'Time se postavlja udarna skupina na položaj s kojega može odgovoriti na razne slučajeve', rekao je jedna dužnosnik koji nije ovlašten javno govoriti. Nimitz prate jedna krstarica i tri razarača.

Nema promjena glede šest brodova ratne mornarice SAD-a koji su sada u istočnom Sredozemlju ali vojni planeri preispituju stanje s obzirom na odgodu napada krstarećim raketama koji se očekivao proteklog vikenda.

03.09.2013. 11:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh