« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
NAPETO

Rusija u Sredozemlje poslala špijunski brod

Kina je u ponedjeljak izrazila zabrinutost zbog namjera SAD-a da napadne sirijski režim, a Rusija je u istočno Sredozemlje poslala špijunski brod

Špijunski ruski brod u Mediteranu
Špijunski ruski brod u Mediteranu (Ilustracija)
Više o

Kina

,

Rusija

,

Sirija

,

napad na Siriju

,

Priazovje

,

špijunski brod

Kina je izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog mogućih jednostranih vojnih akcija protiv Sirije, nakon što je američki predsjednik Barack Obama odlučio od Kongresa zatražiti mišljenje o napadu.

SAD je prenio Kini svoje spoznaje o dokazima o upotrebi kemijskog oružja u Siriji, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Hong Lei.

Kina međutim smatra da ni jedna strana ne treba prejudicirati rezultate istrage UN-a o kemijskom oružju, koja bi prema mišljenju Kine trebala biti objektivna i nepristrana i koja bi trebala uključiti i konzultacije sa sirijskom vladom.Rusija je u međuvremenu u istočno Sredozemlje poslala špijunski brod, objavila je u ponedjeljak agencija Interfax.

Brod Priazovje napustio je u nedjelju ukrajinski Sevastopol i krenuo 'skupljati aktualne informacije u području eskalirajućeg sukoba', navodi agencija riječi neimenovanog vojnog izvora.

Rusko ministarstvo obrane odbilo je komentirati te informacije.

Rusija se protivi američkoj namjeri da napadne Siriju nakon otkrića uporabe kemijskog oružja u ratu u toj zemlji. Službena Moskva smatra da su napad kemijskim oružjem izveli pobunjenici kako bi izazvali međunarodnu vojnu intervenciju.

02.09.2013. 14:20:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh