« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana
FORA

Filmovi godine kao omiljene kave

Krenula je sezona holivudskih nagrada, a dok s kauča komentiramo crveni tepih najviše volimo ispijati ukusnu Nespresso kavu i isprobavati recepte

Koji su vaši favoriti?
Koji su vaši favoriti? (Arhiva)
Više o

filmovi

,

Nespresso

Ako je i vama omiljeni dio godine sezona nagrada, vjerujemo kako ste već pogledali dobar dio filmova koji se natječe na velikim holivudskim dodjelama. Počelo je sa Zlatnim globusima, a veliko finale bit će Oscari početkom ožujka.

Dotad stignemo pogledati sve favorite, a već sad jasno je kako će borba za statue u Hollywoodu biti uzbudljiva. Kako biste maksimalno uživali u kasnonoćnim prijenosima i sjajnim izdanjima na crvenom tepihu, tu su Nespresso Vertuo recepti za vrhunske kave koje možete pripremiti kod kuće.

Pritom svaki film ima „svoju" kavu koju možete naručiti online ili u dva zagrebačka Nespresso Boutiquea, u Ilici ili Arena centru.

Koji je vaš holivudski favorit za kojeg ćete navijati s kauča?

Barbie

Feministička bajka Grete Gerwig prošlog nas je ljeta vratila u djetinjstvo i podsjetila zašto volimo roza boju, ali i Ryana Goslinga. Zamišljamo da Barbie uživa u slatkoj aromi vanilije uz jedinstveni dodatak lavande u ovoj savršeno pjenastoj Nespresso bajci.

Kava: Sweet Vanilla & Lavender Latte

Potrebno:

200 ml mlijeka

1 grančica lavande

10 ml sirupa lavande

1 kapsula Vertuo Sweet Vanilla

Način pripreme: Ulijte 200 ml mlijeka u Aeroccino i napravite pjenu. U čašu dodajte 10 ml sirupa lavande i pripremite kavu s kapsulom Vertuo Sweet Vanilla. Preko kave dodajte zapjenjeno mlijeko i ukrasite grančicom lavande.

Oppenheimer

Jedan od favorita svakako je blockbuster Christophera Nolana, koji nam je približio mračni svijet znanstvenika koji je svijetu dao atomsku bombu. Njegova unutarnja podijeljenost reflektira se u našem izboru kave koja spaja naizgled nespojivo.

Kava: Ristretto Classico Thyme Darc Choco Macchiato

Potrebno:

1 kapsula Vertuo Ristretto Classico

20ml mliječne pjene

2 kockice tamne čokolade

1g svježe majčine dušice

Način pripreme: Ulijte 100ml mlijeka direktno u Nespresso Aeroccino 4 uređaj. Zatvorite poklopac i pritiskom na gumb pripremite toplu mliječnu pjenu.

Pripremite kavu s kapsulom Ristretto Classico (25ml) u Espresso Vertuo šalicu.

Preko kave prelijte napravljenu mliječnu pjenu. Ukrasite listovima svježe majčine dušice. Naribajte malo tamne Nespresso čokolade na vrh.

Ubojice cvjetnog Mjeseca

Baš kao što ne možemo odoljeti suradnjama Martina Scorsesea, Leonarda DiCaprija i Roberta De Nira, teško ćemo se oduprijeti receptima kave s cimetom. Idealno za hladne zimske dane.

Kava: Cinnamon Brown Sugar Cortado

Potrebno:

1 čajna žličica smeđeg šećera

1 kapsula Vertuo Double Espresso

60 ml toplog mlijeka

Mljeveni cimet

Način pripreme: Stavite šećer i cimet na dno View Lungo šalice. Zagrijte 60ml mlijeka. Pripremite kavu direktno u šalici sa šećerom i cimetom. Preko prelijte zagrijanim mlijekom i odmah poslužite.

Maestro

Bradley Cooper u glavnoj ulozi? Naravno da smo za, pogotovo ako se radi o romantičnoj biografskoj drami temeljenoj na životu legendarnog dirigenta Leonarda Bernsteina. Cooper je i režirao ovaj film, a mi ga gledamo u pravom američkom duhu - Nespresso s mlijekom od soje.

Kava: Roasted Hazelnut & Coconut Flake Soy Latte

Potrebno:

200 ml sojinog mlijeka ili napitka od soje

1 gr kokosovih pahuljica

1 kapsula Vertuo Roasted Hazelnut

Način pripreme: Ulijte 200 ml sojinog mlijeka u Aeroccino i napravite pjenu. U velikoj čaši pripremite kavu s kapsulom Vertuo Roasted Hazelnut. Prelijte zapjenjenim mlijekom i pospite kokosovim pahuljicama.

Napoleon

Spektakl Ridleyja Scotta isplati se pogledati u kinima, a Joaquin Phoenix već je dobio pohvale za portretiranje francuskog vojskovođe i cara. Intenzivan i neobičan, baš kao i naša Nespresso kava po izboru.

Kava: Ristretto Intenso Hazelnut Lemon Affogato

Potrebno:

1 kapsula Vertuo Ristretto Intenso

1 kugla sladoleda od lješnjaka 60 gr

5 g naribane korice svježeg limuna

4 g sirovih lješnjaka

Način pripreme: U šalicu stavite kuglu sladoleda od lješnjaka. Pripremite kavu s kapsulom Ristretto Intenso (25ml) preko sladoleda. Naribajte koricu svježeg limuna preko kave. Po vrhu posipajte mljevenim sirovim lješnjakom.

18.01.2024. 08:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh