« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
WTF?!

Facebook prikuplja brojeve Android telefona!

Big Brother Leaks se nastavlja, a u naslovnoj je ulozi opet Facebook koji nezakonito prikuplja brojeve

Samo vi lajkajte na mobu ...
Samo vi lajkajte na mobu ... (FreeDigitalPhotos)
Više o

Facebook

,

aplikacija

,

sigurnosni propust

,

Android

,

prikupljanje brojeva

Facebook se sve dublje zakopava u raznorazne špijunske afere. Nakon što se pokušao oprati od davanja podataka FBI-ju, a prošlog tjedna zbog "tehničke greške" objavio mailove i telefone šest milijuna korisnika, najnoviji skandal otkrio je Symantec.

Naime, Facebookova aplikacija za smartphone na Androidu ima gigantski sigurnosni propust - aplikacija automatski šalje Facebooku broj uređaja na kojem je instalirana, i to samim pokretanjem aplikacije, prije i nego što ste upisali korisničko ima i lozinku i ulogirali se na svoj profil!

Nakon što je Symantec izašao u javnost s ovom informacijom, podebljanom analizom koja je ustanovila da sigurnosna rupa postoji oduvijek na svim verzijama aplikacije za smartphone na Androidu, Facebook se pristojno zahvalio i ustvrdio da su pobrisali brojeve?!

Uz to su dali časnu pionirsku da će rupu zakrpati u sljedećoj verziji aplikacije za Android, što je lijepo, no kad se zna da je njihova aplikacija instalirana na par stotina milijuna telefona, pitanja samo naviru ....

29.06.2013. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh