« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
WTF?!

Facebook je zapravo dobar za mozak?

Autori knjige The New IQ predlažu umjereno korištenje Facebooka kao svojevrsni jogging za mozak

Povremeno praćenje statusa dobro je za mozak
Povremeno praćenje statusa dobro je za mozak (Arhiva)
Više o

Facebook

,

pamćenje

,

mozak

,

društvene mreže

,

bolje pamćenje

,

vježbe za mozak

Nikad ne znate što vam je gdje, ključevi, naočale i mobiteli su vam noćne more koje se uvijek negdje skrivaju pred vama? Autori knjige The New IQ tvrde da to nije početak druženja s onim Nijemcem koji skriva stvari po kući nego se radi o potpuno normalnom ponašanju.

Prema njima, mozak na taj način daje do znanja da mu je potrebno malo vježbe, a ujedno i daju razne recepte kako ga zabaviti i vratiti u formu. 

Iznenađujuće, između ostalog predlažu umjereno provjeravanje Facebooka i ostalih društvenih mreža, jer su istraživanja pokazala da takvo korištenje ima odličan učinak na pamćenje. 

Naime, na taj se način mozak tjera na brisanje informacija o nekoj osobi i pamćenje novih, tj. promjena statusa, mjesta gdje se nalazi i stvari koje rade.

Dobro je i čitati, ne samo zato da biste saznali nešto novo ili uživali u lijepoj književnosti, već kako bi mozak održavali aktivnim prisjećanjem stvari s prethodnih stranica i praćenjem zapleta, ma kako zamršen on bio.

Za kraj, ako trebate koncentraciju i pamćenje, zapalite lampicu za mirisna ulja i stavite unutra ružmarin, jer njegovi sastojci usporavaju poremećaj spoja acetilholina, koji je ključan za održavanje pažnje.

03.09.2013. 16:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh