« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
STVARNO?

Najbolja kombinacija za vezu - noćna ptica i ranoranilac

Osobe koje su u stanju prihvatiti drugačije navike spavanja partnera tolerantnije su i imaju više razumijevanja i u ostalim segmentima života

Vi se dižete, a on je tek legao :)
Vi se dižete, a on je tek legao :) (Shutterstock)
Više o

veze

,

ranoranioci

,

noćne ptice

,

kvaliteta veze

Bez obzira na sve izreke o pticama koje lete svojem jatu i slično, profesor s Oxforda Russel Foster tvrdi da je najbolja kombinacija za vezu ranoranilac i noćna ptica. Prema njegovoj teoriji, ovakva veza ima veće šanse za uspjeh od veze dviju osoba koje se dižu u isto vrijeme.

Naime, ako možete prihvatiti partnera s potpuno različitim navikama spavanja, lako ćete se pomiriti i s ostalim različitostima karaktera i vaša će veza biti puna razumijevanja i tolerancije. 

Što se tiče ostalih razlika između ta dva tipa ljudi, noćne ptice su u prednosti na seksualnom planu jer u prosjeku imaju 16 seksualnih partnera u životu, za razliku od ranoranilaca koji imaju samo četiri.

Kako noćne ptice češće muku muče s kilogramima, jer preskaču doručak i jedu do kasno u noć, uz to ih je više s problemima sa spavanjem. Možda je i najgore to što većina njih hrče, a i jače osjećaju bol zato što nemaju dovoljno dubokog sna, REM faze, što smanjuje toleranciju na bol i utječe na pamćenje.

Ipak, takva će se veza na kraju pretvoriti u vezu dvoje ljudi koji se rano ustaju, jer je to proces koji s godinama jednostavno prelazi u naviku. 

03.09.2013. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh