« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
HE HE

Evo zašto vam svaki dan treba - hladan tuš

Koristi od hladnog tuša za naše tijelo su brojne, pa evo nekoliko najvažnijih razloga zašto biste baš svakoga dana to trebali raditi

Hladan tuš je - cool
Hladan tuš je - cool (DeviantArt)
Više o

zdravlje

,

razlozi

,

tuširanje

,

hladan tuš

Hladan tuš u pravom smislu je nešto što biste trebali raditi svaki dan, bez obzira na to sviđa li vam se stajati pod hladnom vodom ili ne. Zašto? Zato što donosi toliko koristi za zdravlje da jednostavno morate izdržati ...

Evo devet glavnih razloga zašto je tuširanje hladnom vodom ne samo cool, već i potrebno svima nama:

Dobro je za kosu - pranje kose hladnom (ili hladnijom) vodom zadržava njezinu prirodnu hidrataciju i sprečava pojavu ispucalih vrhova.

Faktor šoka - ne trebate se cijelo vrijeme tuširati hladnom vodom. Najkorisnija je, zapravo, kombinacija tople i hladne vode. Zadnjih nekoliko minuta jutarnjega tuširanja provedite pod mlazom hladne vode. Vaše će tijelo preplaviti prijeko potrebni adrenalin, koji će vam pomoći razbuditi se osigurati energiju za ostatak dana.

Omogućava lakši san - iako se možda čini kontraproduktivno, jer smo vam ranije kazali da hladan tuš razbuđuje i povećava razinu adrenalina u tijelu, zapravo djeluje i uspavljujuće, ukoliko se tuširate hladnom vodom prije odlaska na počinak. Naime, hladna voda rješava nas stresa, što itekako pomaže u borbi protiv nesanice.

Opušta mišiće - i inače se na sportske ozljede mišića stavljaju hladne obloge, ali hladan tuš nakon vježbanja spriječit će pojavu muskulfibera, što uopće nije tako loše.

Prirodno ubrzava metabolizam - hladna voda dramatično ubrzava metabolički ritam, što u konačnici omogućava brže sagorijevanje kalorija.

Rješava nas stresa - hladna voda drastično smanjuje razinu mokraćne kiseline u tijelu, koja je jedan od glavnih saveznika stresa.

Ublažava depresiju - kad se tuširamo hladnom vodom, ubrzava se dotok krvi u mozak i pojačava otpuštanje hormona nrepinefrina, koji nas prirodno "diže". U takvom stanju nema mjesta depresivnim mislima!

Ubrzava cirkulaciju - reakcija tijela na hladnu vodu trenutna je: krv se pumpa u arterije, jača srce i osigurava optimalnu razinu kisika vitalnim organima. Zaključak: Hladan tuš dobar je za cijelo tijelo!

Zaglađuje kožu - tuširanje hladnom vodom poboljšava tonus kože i sužava pore, što kožu čini glatkom.

02.08.2016. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh