« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
ZANIMLJIVO

Evo što vam stoji na putu prema vitkoj liniji

Ne, nije nemoguća misija
Ne, nije nemoguća misija (Shutterstock)
Više o

mršavljenje

,

vitka linija

,

linija

,

prehrambena vlakna

Vitka linija nekima se čini kao nedosanjani san, jer svakoga puta kad se približe svom zadanom cilju, nešto neobjašnjivo krene u krivom smjeru i kilogrami jednostavno više ne odlaze.

Naravno, pridržavate se dijete, vježbate i aktivni ste, a opet ništa? Stručnjaci za prehranu imaju poruku za vas - jedite više vlakana.

Naime, ma koliko se trudili i odricali, prilagodili prehranu, sve može otići u vjetar zbog samo jedne pogreške, pokazali su rezultati istraživanja provedenog na Sveučilištu Massachusetts. 

Znanstvenici su tijekom jednogodišnjeg istraživanja proučavali sudionike podijeljene u dvije skupine. U jednoj su sudionici pazili na prehranu, konzumirali zdrave namirnice, reducirali količinu šećera, bavili su se tjelesnom aktivnošću.

U drugoj su sudionici u svoju prehranu samo uveli namirnice koje obiluju vlaknima - 30 grama na dan

Na kraju istraživanja, nakon godinu dana rezultati su bili zapanjujući - obje skupine imale su iste rezultate. Izgubili su gotovo isti broj neželjenih kilograma. 

Istraživači su zaključili da se cijela priča o gubitku viška kilograma zapravo vrti oko samo jedne stvari, a to je nedovoljna konzumacija prehrambenih vlakana. Tako je ovo istraživanje pokazalo da je jedno drugo bilo također u pravu - za svakih 10 grama topivih vlakana u prehrani smanjuje se količina masnih naslaga za 3,7 posto

Izgleda da je recept za ravan trbuh prilično jednostavan - u svoju prehranu uvrstite dovoljno zobi, graha i bobičastog voća, redom namirnica izuzetno bogatih prehrambenim vlaknima i problemi će biti riješeni.

26.12.2015. 09:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh