« Ekosfera
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
ODLIČNO!

Europska komisija proglasila 2013. godinom zraka

Zagađenje zraka glavni je uzrok plućnih bolesti poput astme koja je danas dva puta raširenija nego prije 30 godina

Godinu zraka treba dobro iskoristiti
Godinu zraka treba dobro iskoristiti (FreeDigitalPhotos)
Više o

Europska komisija

,

2013. godina zraka

Europska komisija proglasila je 2013. godinom zraka, najavivši nove prijedloge za poboljšanje njegove kvalitete u Europi, piše France Presse. Europska unija bori se protiv zagađenja zraka od 1970-ih.

Mjere poput kontrole emisija stakleničkih plinova i poboljšanja kvalitete goriva pridonijele su napretku na tom području, no problemi i dalje postoje.

To je uglavnom posljedica ljudskih djelatnosti: izgaranja fosilnih goriva i dramatičnog porasta prometa. Zagađenje zraka glavni je uzrok plućnih bolesti poput astme koja je danas dva puta raširenija nego prije 30 godina te uzrok preko 350 tisuća preranih smrti u EU svake godine.

Europska komisija priprema stoga novu strategiju za poboljšanje kvalitete zraka u Europi. Komisija je već uspostavila suradnju s Regionalnim uredom WHO-a za Europu.

Oni će zajedno razmotriti najnovije znanstvene podatke o najvećim zagađivačima zraka, a svoja će otkrića predstaviti ovaj mjesec na konferenciji o razumijevanju posljedica zagađenja zraka na zdravlje.

Europska komisija organizirala je također javne konzultacije o tome kako bi se moglo poboljšati kvalitetu zraka u Europi.

20.01.2013. 13:26:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh