« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
UDARAC REŽIMU

EU prihvatila sankcije protiv Gadafija

Europska unija prihvatila je sankcije protiv libijskog vođe Moamera Gadafija i njegova režima, koje uključuju embargo na oružje i zamrzavanje imovine

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

sankcije

,

Libija

,

Moamer Gadafi

Odluku su formalno potvrdili ministri zemalja članica EU-a zaduženi za energiju koji su se u ponedjeljak okupili na redovitom mjesečnom sastanku, prenosi Hina. Prije toga zemlje članice EU-a donijele su jednoglasno odluku o tome na sastanku posebne radne skupine Vijeća EU-a i COREPER-a (Vijeće stalnih predstavnika).

"Vijeće EU-a danas je namentulo embargo na oružje za Libiju i sankcije za osobe odgovorne za nasilje prema civilnom stanovništvu. EU neće samo primjenjivati sankcije koje je donijelo Vijeće sigurnosti UN-a, nego je donijelo dodatne sankcije", rekao je Tamas Fellegi, ministar za razvoj u mađarskoj vladi, koji predsjedava Vijećem EU-a za energetiku.

EU je zabranila opskrbu Libije oružjem, streljivom i odgovarajućim materijalom te opremom koja se može koristiti za unutarnju represiju. Sankcije također uključuju zabranu izdavanja viza za Gadafija i njegove najbliže suradnike, zamrzavanje imovine libijskog vođe i imovine još 20 njegovih najbližih suradnika, od kojih je petoro iz njegove obitelji, rekao je Fellegi. Sankcije će stupiti na snagu čim se odluka objavi u službenom glasilu EU-a.

28.02.2011. 16:10:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    28.02.2011. 16:49
    koja glupost, to će samo pomoći Gadafiju jer sada pobunjenici neće moć kupovat oružje :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh