« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
u suradnji s publikom

"Etiquette" u menzi SC-a

Inovativna predstava izvodit će se svakodnevno od 25. rujna do 10. listopada

(Domagoj Blažević/ CROPIX)
Više o

Studentski centar

,

kazališne premijere

,

zagreb-info

,

SC kultura promjene

Hrvatska verzija predstave "Etiquette" inovativne britanske kazališne družine Rotozaza premijerno će biti izvedena 25. rujna u Menzi Studentskog centra (Savska 25), a izvodit će se sve do 10. listopada svakih pola sata svakim danom, osim nedjelje, od 16 do 21 sat, izvijestilo je Društvo za promicanje kulture i umjetnosti.

"Etiquette" je vrsta autoteatra, polusatno iskustvo za dvije osobe u javnom prostoru. One nose slušalice kroz koje čuju ono što trebaju reći jedna drugoj ili kojim se predmetima oko sebe trebaju služiti. Važno je pritom da okolina nije svjesna ove predstave, u kojoj se isprepliću odnosi glumca i publike.

Kao značenje ove inovativne predstave navodi se ogoljenje ljudske komunikacije i istraživanje poteškoća u formulacijama riječi kojima se može vjerovati. Sudionici predstave - mlada djevojka i filozof uvode publiku u nekoliko situacija koje su posuđene iz raznih filmova i kazališnih predstava.

Kazališna družina Rotozaza u ovoj predstavi poziva publiku da sama iskuša kazališno iskustvo. "Etiquette" nudi magičan doživljaj razgovora s drugom osobom bez planiranja onoga što će se izgovoriti.

Dosad je predstava "Etiquette" prevedena na čak 15 jezika i igrana je u prostorima renomiranih kazališnih i kulturnih centara i festivala kao što su Barbican u Londonu, Singapore Arts Festival, Theatre de la Cité International u Parizu, Under the Radar Festival (SAD), Philadelphia Live Arts Festival, itd.

Hrvatska verzija nastala je u koprodukciji Društva REZ i Rotozaze, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i British Councila te izvedbenu potporu Kulture promjene SC-a. (hina/metro-portal)

24.09.2009. 12:49:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh