« Svijet
objavljeno prije 13 godina
SLUŽBENO:

Epidemiju E.coli izazvale klice s njemačke eko farme

Epidemija je dosad u Europi odnijela 33 ljudska života, zaraženo je 3000 osoba, farma je zatvorena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

klice

,

EHEC

,

E.Coli

,

izvor zaraze E.Coli

Smrtonosnu bakterijsku epidemiju E.coli u Njemačkoj su prouzročile klice uzgojene na poljima jedne njemačke biološke farme, potvrdili su biolozi njemačkoga sanitarnog Saveznog instituta za procjenu opasnosti (BfR), prenosi Hina.

Institut je u subotu i službeno potvrdio rezultate analiza koje su u petak objavile regionalne vlasti savezne države Rajne Sjeverne Vestfalije: vrlo rijedak bakterijski soj O104:H4 enterohemoragijske E. coli (Eceh), pronađen je u paketu s klicama uzgojenim na gospodarstvu Gaertnerhof u Bienenbuettelu na sjeveru Njemačke, koje je u međuvremenu zatvoreno.

"Ovi rezultati važan su korak u lancu dokaza", rekao je direktor Instituta Andreas Hensel. Epidemija je dosad u Europi odnijela 33 ljudska života, a njome je zaraženo oko 3.000 osoba. Paket s klicama na analizu je donio vlasnik farme čija su supruga i kći teško oboljele zarazivši se opasnim sojem E. coli, prenio je France presse.

11.06.2011. 22:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    12.06.2011. 08:14
    Je, kak da ne... Cijela priča je diverzija. Žele uništiti eko i organsku proizvodnju pa su zarazili farmu. Jako je puno pokazatelja koji vode u tom smjeru - http://www.youtube.com/watch?v=wswQ0NISnaI
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh