« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SKANDAL

Kongresnik Weiner koji je ženama slao seksi slike ide na liječenje

Anthony Weiner Twitterom je slao svoje seksualno sugestivne fotografije na adrese više žena

Weinerov ponos
Weinerov ponos (YouTube)
Više o

Twitter

,

seks skandal

,

Anthony Weiner

Američki demokratski kongresnik Anthony Weiner objavio je u subotu da je zatražio dopust zbog odlaska na liječenje, izložen rastućem pritisku vodstva stranke da podnese ostavku nakon što je priznao da je Twitterom slao svoje seksualno sugestivne fotografije na adrese više žena, piše Hina.

Glasnogovornica 46-godišnjeg kongresnika iz New Yorka, Risa Heller, objavila je priopćenje ubrzo nakon što su demokratski čelnici javno zatražili ostavku Weinera, navodeći da će biti primljen na "profesionalni tretman" na nepoznatoj lokaciji, prenose američki mediji, ističući kako se ne zna od čega će se Weiner liječiti.

Čelnica demokratske manjine u Predstavničkom domu Kongresa, Nancy Pelosi, izjavila je da Weiner ima "ljubav svoje obitelji, povjerenje svojih birača i priznanje da mu je potrebna pomoć".

Kongresnica Debbie Wasserman Schultz, predsjednica Demokratskog nacionalnog odbora (DNC), opisala je incident kao prljavu aferu koja je postala "neprihvatljiv poremećaj".

Glasnogovornica Heller je ustvrdila da kongresmen odlazi kako bi "potražio profesionalni tretman, da se usredotoči na to da bude bolji muž i zdravija osoba".

Do raspleta slučaja koji već desetak dana zaokuplja Washington, došlo je 24 sata nakon što je Weiner prvi puta priznao da je razmjenjivao online poruke sa 17-godišnjom djevojkom iz države Delaware, u kojima po njemu nije bilo ništa neprikladno, te konačnog priznanja da je drugoj ženi Twitterom slao snimke svog međunožja.

"Odlučili smo da nećemo imati još jedan tjedan Anthony Weinergatea", rekao je jedan dužnosnik Demokratske stranke, pod uvjetom da ostane neimenovan.

Stranački dužnosnici su kazali da je Pelosi niz puta razgovarala s Weinerom, nastojeći ga uvjeriti da odstupi u interesu stranke.

Weiner je oženjem s Humom Abedin, vodećom suradnicom američke državne tajnice Hillary Clinton. One je trudna s njihovim prvim djetetom i trenutačno je u pratnji Clinton na njezinoj afričkoj turneji.

12.06.2011. 11:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh