« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
???

Egipćani zatvaraju tunele prema Gazi

Nekoliko stotina tunela iskopano je ispod granice unatoč metalnoj podzemnoj ogradi i njima se prebacuju namirnice, automobili, stoka i oružje

Tuneli su osnova opskrbe Gaze
Više o

Egipat

,

Gaza

,

tuneli

Egipatska vojska je pokrenula kampanju zatvaranja krijumčarskih tunela prema pojasu Gaze, rekli su u subotu svjedoci dok Izrael ukazuje na planove palestinskih aktivista da napadnu Izrael s egipatskog teritorij, javlja Hina.

Ti svjedoci duž 12 km duge granice između Egipta i palestinske enklave koju kontroliraju islamisti Hamasa, govore da vojska strojevima postavlja stijene i pijesak na ulaze u tunele.

Vojska je upozorila stanovnike da zatvore svaki ulazak u tunel pod prijetnjom sankcijama, dodali su svjedoci preciziravši da se radi o najoštrijoj kampanji u vezi tih tunela.

Nekoliko stotina tunela iskopano je ispod granice unatoč metalnoj podzemnoj ogradi i njima se prebacuju namirnice, automobili, stoka i oružje.

Egipatska vojska za sada nije komentirala tu akciju i bavi se kampanjom na poluotoku Sinaj protiv islamističkih aktivista optuženih da su izveli napade na policajce i na plinovod koji opskrbljuje Izrael.

Početkom tjedna izraelska vojska je pojačala nazočnost duž egipatske granice, napon upozorenja obavještajnih službi na slične napade kada je osam Izraelaca krajem kolovoza ubijeno blizu Eilata.

03.09.2011. 20:43:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    NovacZarađujemBrzo
    04.09.2011. 10:10
    znači palestincima nije pomogla promjena vlasti u egiptu
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh