« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ATRAKCIJA

Otvoren prvi kukuruzni labirint na Bledu

Tematski park prirode po uzoru na svjetske trendove u agroturizmu otvoren na Bledu

Dva hektara kukuruznih polja postala labirint
Više o

Labirint Bled

,

kukuruzni labirint

,

agroturizam

Slovenija je dobila svoj prvi "kukuruzni labirint", a riječ je o tematskom parku prirode kakvima se mnogim zemljama dopunjava ponuda na području agroturizma, prenosi Hina.

Prvi takav park službeno je otvoren u subotu na Bledu, samo stotinjak metara udaljen od Bledskog jezera. Za posjetitelje će biti otvoren do kraja mjeseca, a nakon njegova zatvaranja bit će otvoreni "šumski" i "livadski" labirint.

"Labirint Bled" prostire se na dva hektara polja pod kukuruzom u blizini bledskog dvorca. Kroz kukuruz vode mnoge staze s informativnim točkama za turiste svih dobnih skupina na kojima imaju mogućnost refleksije, podizanja kreativnih sposobnosti, orijentacije i upoznavanja prirodnog ambijenta, izjavio je za "Delo" autor projekta Luka Kastelic.

Ideju za otvaranje takvog parka dobio je na putovanjima po SAD-u i europskim državama, gdje su takvi parkovi prirode već niz godina dio turističke ponude, osobito u agroturizmu. Vlasnicima koji poljoprivredu kombiniraju s turizmom takvi projekti donose popriličnu dopunsku zaradu, znatno veću od prihoda koje bi im donio sam kukuruz.

04.09.2011. 11:16:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh