« Žene
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
62 POSTO

Dvije trećine žena ima problema u seksualnom životu

Nemogućnost postizanja orgazma, bol tijekom seksa ili averzija prema njemu su najčešći problemi žena u krevetu

žene seks
žene seks (Shutterstock)
Više o

seks

,

orgazam

,

Rapaholik

Gotovo dvije trećine žena, njih 62 posto, pati od nekih problema u seksualnom životu. Pokazalo je to istraživanje provedeno na 600 žena različite dobi koje su se liječile na urološkoj klinici u New Jerseyu u SAD-u. Najčešći problemi u krevetu ženama su nemogućnost orgazma, bol ili averzija prema seksu.

''Seksualne disfunkcije mogu značajno sniziti kvalitetu života, kaže Debra Frommer s Medicinskog centra Sveučilišta Hackensack u New Jerseyu. Osim toga, žena je zbog toga tjelesno i duševno manje zadovoljna, pada joj samopouzdanje, a narušava se i kvaliteta njezine veze.

>> Kako produljiti ženski orgazam?

Problemi u seksu postaju češći s godinama, osim ako se radi o nemogućnosti postizanja orgazma - starost na to ne utječe. Istraživanje je pokazalo da su žene seksualno najaktivnije u dobi od 31 do 45 godina.

Treba napomenuti da je istraživanje provedeno na ženama koje su se liječile od nekih uroloških problema, pa je postotak žena koje se susreću s različitim problemima u seksu inače vjerojatno nešto manji. To ipak ne umanjuje činjenicu da velik broj žena ipak nije zadovoljan svojim seksualnim životom.

30.07.2010. 10:40:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    30.07.2010. 11:19
    pa nije ni čudo kad je danas ženama pri traženju partnera osnovni tv sapunica princip: mora bit visok, crn i zgodan :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh