« Muškarci
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
STRAŠNA VIJEST!

Dužina penisa smanjila se za skoro 1 cm u posljednjih 60 godina

Dužina spolnog organa se smanjila za osam milimetara od 1947. godine, kada je bila 9,7 centimetara.

Fotografija vijesti
Više o

penis

,

veličina penisa

,

najmanji penis

,

dužina penisa

,

prosječna dužina

U posljednjih 60 godina, noge i ruke muškaraca su se produžile, dok je spolni organ smanjen za oko jedan centimetar, pokazali su rezultati jednog od antropometrijskih istraživanja provedenih u Italiji kojima su se utvrđivali određeni standardi dužine prenosi portal B92.net

Znanstvenici kao razlog za tu pojavu navode promjenu životne sredine i sve veću debljinu stanovništva, prenijeli su francuski mediji.

Talijanski stručnjaci iz Sveučilišne bolnice u Padovi došli su do tih rezultata obavivši istraživanje na 2.019 mladih muškaraca (prosječne starosti 18,9 godina) na kojima su izvršena mjerenja.

Istraživanje je pokazalo da su se ruke i noge produžile proporcionalno veličini tijela. Pokazalo se da nešto više od trećine mladića (36 posto) ima ruke duže od prethodno utvrđenih standarda, a skoro polovica (47,7 posto) duže noge.

Dužina spolnog organa se, međutim, smanjila za osam milimetara od 1947. godine, kada je bila 9,7 centimetara. Znanstvenici smatraju da je to posljedica promjena u životnoj sredini i društvu. Oni navode da na primjer debljina negativno utiče na proizvodnju hormona, prije svega u vrijeme adolescencije koja je ključna za razvoj.

Manjak muškog spolnog hormona "testosterona" utiče na veći koštani rast, ali i na manju dužinu spolnog organa. Promjene u životnoj sredini se također navode kao uzrok, jer one mogu direktno utjecati na endokrinološki sustav i proizvodnju hormona.

Da je stvarno tako možete vas uvjeriti i ovaj video.

19.03.2012. 13:10:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh