Dukan dijeta – recepti za juhe
Dukan dijeta propisuje da nakon faze napada kuhanju treba posvetiti više pažnje kako biste jeli što raznovrsnije
Dukan dijeta, kao i sve ostale, zahtijeva ne samo volju i disciplinu nego i vještinu kuhanja koja je ponekad na nešto višoj razini od uobičajenih dnevnih jela.
Ograničenja koja Dukan dijeta postavlja u različitim fazama mogu biti prevelika za osobe skromnijih znanja u kuhinji, stoga donosimo nekoliko jednostavnih recepata za juhe.
Recepti se mogu koristiti u svim fazama Dukan dijete osim u prvoj, fazi napada, a napravit će vaš jelovnik raznovrsnijim i ukusnijim. Osim toga, juha može stajati i u frižideru do drugog dana, tako da odmah nakon posla možete pojesti nešto ukusno i dobro.
>> Opća pravila revolucionarne Dukan dijete
Juha od rajčice
Sastojci
Ribana mrkva
Kocka od pileće juhe
Talijansko začinsko bilje (origano, bosiljak, lovor, ružmarin) - po želji
Luk - polovica velike glavice
Peršin - po želji
Papar - po želji
Koncentrat rajčice - 2 jušne žlice
800g sjeckane rajčice
Priprema
Zagrijte dvije litre vode i ubacite 2 kocke pileće juhe. Dodajte pola glavice nasjeckanog luka, soli, papra, peršina, mediteranskog začinskog bilja i naribanu mrkvu. Pustite da vrije desetak minuta.
Nakon toga dodajte sjeckanu rajčicu i koncentrat, miješajte dok vrije desetak minuta. Poslužite toplo.
>> Ultimativna dijeta: Jedite koliko želite uz samo jedno pravilo
Juha od piletine
Sastojci
Začinsko bilje
Papar
Sol
Mrkva - srednje veličine
Celer - srednje veličine
Peršin - srednje veličine
Pileća prsa, 2 komada
Pileći bataci, 2 komada
Priprema
Stavite meso u lonac i prekrijte ga s 2 litre hladne vode. Nasijecite mrkvu, celer i peršin na kolutiće i dodajte u vodu. Ubacite začinsko bilje po želji, papar i malo soli. Možete dodati i kockicu juhe od piletine.
Zagrijte juhu dok ne provrije i zatim kuhajte oko sat vremena na laganoj vatri. Kad je juha gotova, izvadite meso i uklonite kosti. Nasijecite meso na komadiće, vratite u juhu, poslužite toplo.
Juha od tikvica
Sastojci
4 velike tikvice, oprane i oguljene
1 velika glavica luka
1 mrkva, oprana i oguljena
1 repa, oprana
1 kocka juhe od govedine
Priprema:
Povrće operite, ogulite i narežite na velike kockice. Stavite povrće u duboku tavu s kockom juhe od govedine i prekrijte hladnom vodom. Kuhajte 20 - 30 minuta.
Kad je juha skuhana, sameljite povrće i juhu pomoću električne sjeckalice ili u blenderu kako biste dobili gustu juhu. Poslužite toplo.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar