« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
(NE)ZDRAV UŽITAK

Europa proglasila rat Nutelli

Iluziju o zdravom čokoladnom namazu namjerava srušiti Europska unija koja planira uvođenje zabrane reklamiranja nezdravih proizvoda

Nutella
Nutella (Wikipedia)
Više o

EU

,

reklame

,

kompresija

,

narko-karteli

Ako je suditi po najavama iz Europske unije, popularni čokoladni namaz i desert broji svoje posljednje dane. Političari EU najavili su, naime, stroga pravila reklamiranja hrane koja bi iz tiskanih i TV oglasa mogla potjerati upravo Nutellu.

Talijanski proizvođač Ferrero Nutellu u medijima predstavlja kao zdrav dodatak doručku, a glavni nositelji kampanja su sportaši, prije svega nogometaši talijanske i njemačke reprezentacije.

Iluziju o zdravom čokoladnom namazu namjerava srušiti Europska unija koja planira uvođenje zabrane reklamiranja proizvoda koji sadrže više od 10% šećera i 4% masti.

Vijest je posebno uzburkala strasti u Italiji, a u pozadini slučaja stoje prepucavanja oko ispravnog označavanja proizvoda od strane proizvođača.

"Sljedeći korak će biti izjednačavanje Nutelle s cigaretama s naljepnicama u stilu: Oprez, Nutella deblja", rekao je ogorčeni potpredsjednik Ferrera za La Repubblicu.

18.06.2010. 13:44:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh