« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
UJEDINJENJE

Dubrovnik ove zime domaćin sajma nautike

Gradonačelnik Dubrovnika Vlahušić je kazao kako se ovaj zimski sajam nautike organizira i radi toga jer Hrvatska ne može "skrštenih ruku" promatrati razvoj turizma u Crnoj Gori

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/CROPIX)
Više o

Split

,

turizam

,

Dubrovnik

,

sajam nautike

,

Andro Vlahušić

,

vicenco blagaić

Organizator sajma nautike Croatia Boat Show u Splitu Vicenco Blagaić i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić najavili su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Splitu da će se u Dubrovniku krajem prosinca ove godine, između Božića i Nove godine, održati zimski sajam nautike.

Očekuju da će i taj sajam postati tradicionalan i da neće ugroziti nautički sajam koji se ove godine između 10. i 18. travnja po 12. put održava u Splitu.

Cjelokupna oprema, to jest pontoni i šatori tvrtke "Profectus" koji se koriste za splitski sajam nautike, ubuduće će se rabiti i za dubrovački zimski nautički sajam, rekao je Blagaić, koji je direktor "Profectusa", organizatora splitskog sajma. Objašnjavajući razloge za pokretanje zimskog nautičkog sajma u Dubrovniku, Vlahušić je istaknuo kako se time želi obogatiti turistička ponuda tog grada i tijekom zime te da je kraj prosinca dobar termin jer u tom razdoblju u Dubrovniku za novogodišnje praznike boravi dvadesetak tisuća gostiju.

Vlahušić je kazao kako se ovaj zimski sajam nautike organizira i radi toga jer Hrvatska ne može "skrštenih ruku" promatrati razvoj turizma u Crnoj Gori te da je njega "kao gradonačelnika Dubrovnika i bivšeg hrvatskog ministra (zdravstva) sram" što Crna Gora sa samo 500 tisuća stanovnika pokazuje snagu za privlačenje stranog kapitala, a Hrvatska u tom pogledu zaostaje.

"Samo Split i Dubrovnik imaju višestruko veće potencijale od Crne Gore i nužno je povezivanje ta naša dva grada radi zajedničke turističke ponude", kazao je Vlahušić.

Naglasio je da će se organiziranjem zimskog sajma nautike u Dubrovniku upotpuniti nekoliko velikih planiranih projekata na dubrovačkom području. To je, kazao je Vlahušić, izgradnja megamarine u Gružu u što će se investirati više desetaka milijuna kuna, te izgradnja terminala na 80 tisuća četvornih metara površine, investicija vrijedna oko 100 milijuna eura.

Tu je i izgradnja golf terena s komercijalnim vilama na Srđu u što će se uložiti blizu milijardu eura, te pretvaranje naselja Sestrice udaljenog 20-tak kilometara od Dubrovnika u urbano naselje, rekao je dubrovački gradonačelnik. Vicenco Blagaić kazao je, uz ostalo, da je organiziranje zimskog sajma nautike u Dubrovniku doprinos razvoju nautike u Hrvatskoj koja je, ocijenio je, prepoznata kao jedna od vodećih nautičkih destinacija u svijetu. (hina/metro-portal)

11.04.2010. 16:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh