« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MAKARSKO PRIMORJE

Biokovo zabijelio snijeg, temperatura ispod ništice

Viši biokovski vrhovi jutros su osvanuli sa snijegom, a na najvišem vrhu Svetom Juri snijeg koji je padao protekle noći i povremeno tijekom dopodneva visok je nekoliko centimetara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivo Ravlić/CROPIX)
Više o

snijeg

,

Makarska

,

Biokovo

,

vrh sveti jure

Nakon nekoliko toplih i sunčanih dana, oblačno vrijeme s kišom i znatnijim padom temperature te snijegom na Biokovu dijelom je iznenadilo žitelje Makarskog primorja, a još više njihove goste kojih više od 1500 boravi u 16 otvorenih hotela na području od Brela do općine Gradac.

Viši biokovski vrhovi jutros su osvanuli sa snijegom, a na najvišem vrhu Svetom Juri snijeg koji je padao protekle noći i povremeno tijekom dopodneva visok je nekoliko centimetara. Temperatura se znatno spustila u odnosu na prethodne dane i jutros izmjerena bila je jedan stupanj ispod nule, doznaje se od voditelja smjene na odašiljacu HRT-a na Biokovu Petra Babića.

"Dugo godina radim na odašiljaču HRT-a na Biokovu ali temperatura što se danas spustila ispod ništice kao i snijeg na 1762 metra visokom Svetom Juri u ovo doba godine nisu uobičajeni i prava su rijetkost", dodao je Babić. (hina/metro-portal)

11.04.2010. 15:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh