« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
PREDSTAVE

Don Quijote od Hrvatske u CZK Novi Zagreb

Jedino što je ostalo od nekadašnje raskošne produkcije Malog teatra jest najava predstave...

Don Quijote od Hrvatske
Don Quijote od Hrvatske (Arhiva)
Više o

predstava

,

Don Quijote od Hrvatske

IGRAJU: Sven Jakir, Igor Baksa
TEKST: Igor Baksa
DRAMATURGIJA: Anja Pletikosa
VIZUALNO OBLIKOVANJE I LUTKA: Lorna Kalazić

Satira za dva glumca po motivima Cervantesovog Don Quijotea.

U autoreferencijalnoj predstavi, dvoje glumaca izlazi pred publiku i izvodi bazičnu verziju nekadašnjeg spektakla o bistrom vitezu od Manche.

Jedino što je ostalo od nekadašnje raskošne produkcije Malog teatra jest najava predstave. Sve ostalo, scenografija, kostimi, glazba, pa čak i glumačkiansambl, s vremenom je nestajalo pod utjecajem ovih ili onih (ne)prilika u kulturi inezavisnom kazalištu. Kroz predstavu se pred publikom otkriva problem za problemom, no unatoč svemu dvojica glumaca spašavaju predstavu svojom dinamičnom međuigrom u kojoj se izmjenjuju smijeh i suze, sukob i igra.

Baksa i Jakir slavna su lica hrvatske zavisne i nezavisne kazališne scene, dvojica glumaca i prijatelja koje je život razdvojio, a kultura zgnječila. U svoje karijere uložili su sve što su imali i znali, a jadni uvjeti posla i života u Hrvatskoj i van nje natjerali su ih da nestanu sa scene te da se ponovo susretnu i u ovom trenu, u ovoj predstavi, samo za vas... potuku, napiju, posvađaju, ubiju, samoubiju, povrate, sve u čast i slavu djevice Dulcineje, hrvatskog čistog obraza i umjetnosti glume!

Don Quijote od Hrvatske je tu da prokaže krivde i nepravde, da nam pruži posljednji pozivupomoć i vrati nas tamo gdje je bitno - u kazalište kao mjesto susreta društva, zabave, smijeha, suza, umjetnosti i zdravog razuma.

Ulaznice se mogu kupiti u CZK Novi Zagreb, prije samog događaja.

17.02.2022. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh