« Život
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
ODLIČAN VIDEO

Dnevna tjelesna aktivnost je ključ zdravlja

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se malom promjenom svakodnevnih navika može potrošiti više kalorija i početi živjeti zdravije

Spustite se stepenicama, a ne liftom
Spustite se stepenicama, a ne liftom (Screenshot YouTube)
Više o

tjelesna aktivnost

,

potrošnja kalorija

,

Budi aktivan - budi zdrav

Svakodnevna tjelesna aktivnost od velike je važnosti za zdravlje, to već znaju i najmanje ptičice na grani, no i dalje se ljudi prilično teško odlučuju obavezati na tako nešto, unatoč svim blagotvornim učincima.

Upravo iz tog razloga grupa studenata Kineziološkog fakulteta u Zagrebu odlučila se napraviti edukativan video u kojem su zorno pokazali razliku u potrošnji kalorija kod male promjene dnevnih rutina.

Tako, primjerice, vožnja liftom (i to prema dolje) troši dvostruko manje kalorija nego da se spustite stepenicama, gotovo isti omjer je kad se vozite na kraće rute ili koristite bicikl, a da se o hodanju ne govori.

Cilj video priloga je poticanje i osvještavanje važnosti tjelesne aktivnosti kroz svakodnevne životne situacije u kojima kretanjem i aktivnošću kvalitetno pridonosimo svome zdravlju, a što ne zahtijeva neko izdvojeno vrijeme...

Video su snimili Kristian Hrbić, Grgur Bulović, Marko Kolak, Stipo Dajaković, Luka Čupić i Damir Hekić, studenti 3. godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu kao dio projekta "Budi aktivan - budi zdrav".

Pogledajte video i promijenite neke navike:

03.01.2015. 13:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh