« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
22 ODGOVORNIH

Djelatnici naplatne postaje Demerje dobili otkaz zbog krađe

Tereti ih se da su na naplatnoj postaji Demerje u sustav unosili skraćene dionice dok su vozačima naplaćivali prave

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec/Cropix)
Više o

krađa

,

autocesta Rijeka-Zagreb

,

cestarina

,

HAK izvješće

Direktor Sektora naplate cestarine Autoceste Rijeka-Zagreb Mario Juzvišen potvrdio je za HTV kako je ta tvrtka odlučila raskinuti ugovore o radu s 22 zaposlenika, od kojih je devet stalno zaposlenih, a 13 sezonskih djelatnika, koji su na naplatnoj postaji Demerje uhvaćeni u varanju i krađi. Naime, spomenuti djelatnici su naplaćivali ispravne dionice, a u sustav naplate unosili skraćene te su razliku novca stavljali sebi u džep.

"Naplata na postaji Demerje je specifična i dimenzionirana za bezgotovinsku naplatu. Kako bismo smanjili velike pritiske tijekom ljetnih vikenda, dozvolili smo korisnicima da plate i gotovinski, no, nažalost, dio naših djelatnika iskoristio je tu mogućnost i razliku novca, kako je objašnjeno, stavljao sebi u džep", kazao je večeras Juzvišen za 3. Dnevnik HTV-a.

Napomenuo je kako zaposlenici vjerojatno nisu bili sigurni da se sve skupa snima i prati, odnosno da Autoceste Rijeka-Zagreb s Hrvatskim autocestama (HAC) razmjenjuje podatke o ulascima i izlascima vozila.

Juzvišen je naglasio kako kontrole obavljaju permanentno i da su u kontaktu s policijom te da su u prošli petak, 27. kolovoza, prikupili potrebnu dokumentaciju i da su planirali, kad završe postupak, to i objaviti. "Nema nikakvog skrivanja niti zataškavanja niti pokrivanja bilo koga", dodao je.

Direktor Sektora naplate cestarine Autoceste Rijeka-Zagreb Mario Juzvišen također je kazao kako takve situacije na drugim naplatnim postajama nisu moguće. Iz Policijske uprave zagrebačke, kažu, još prikupljaju informacije vezane za slučaj, prenosi HTV.(hina/metro-portal)

31.08.2010. 07:11:35
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mico krznaric
    28.05.2015. 09:46
    naplatili ste mi 4 kat umjesto1 i sto sad jebiga.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh