« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NOVI NASTUP

Ivo Sanader: Psi laju, a karavane prolaze

Bivši premijer Sanader u Austriji je ponovio da se ne vraća u politiku, a dodatna pitanja o aferi Hypo izbjegao je izlaskom na stražnja vrata

ivo sanader
ivo sanader (Marko Miščević/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Hypo banka

,

afera Hypo

Ivo Sanader, naš odbjegli premijerk, u ponedjeljak je u austrijskom Alpbachu sudjelovao na Europskom forumu, što je njegov prvi nastup u javnosti nakon gotovo osam mjeseci, a novinarima je rekao da se ne vraća u politiku.

Brojni hrvatski novinari dočekali su ga na ulasku u kongresnu dvoranu u Alpbachu, uz pitanja o aktualnim aferama za koje se veže njegovo ime.

Sanader je na pitanje vraća li se u politiku kratko odgovorio: "Ne". Na pitanje da komentira istragu oko Hypo banke i spominjanje njegovog imena u toj aferi Sanader je kazao: "Psi laju, a karavane prolaze".

>> Sanader: U LA-u sam na odmoru, nisam umiješan u aferu Hypo

Bivši premijer je na Europskom forumu sudjelovao u diskusiji o Bosni i Hercegovini, 15 godina nakon Daytonskog sporazuma. Uz njega su govorili i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, dekan veleučilišta Vern u Zagrebu Goran Radman i kosovski ministar financija i gospodarstva Ahmet Shala.

Tijekom rasprave Sanader je upitan je li kao premijer mogao kontrolirati direktore banaka u Hrvatskoj, a odgovorio je da je po dužnosti morao s njima razgovarati, ali nije znao što oni rade i s kim posluju.

Sanader nije želio hrvatskim novinarima reći kakvi su mu daljnji planovi i hoće li nastaviti sa sudjelovanjem na međunarodnim skupovima. Kako bi izbjegao dodatna pitanja skup je napustio na stražnji izlaz iz dvorane. (hina/metro-portal)

30.08.2010. 23:25:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh