« Život
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
ZNATE LI?

Ženski znak na toaletu znači... što?

Trokut nikada nije trebao predstavljati haljinu, već plašt, pa tako poručuju da žene mogu biti superheroji

Znate li što je zapravo?
Znate li što je zapravo? (Arhiva)
Više o

wc

,

toalet

,

ženski znak

Neke stvari uzimamo zdravo za gotovo, pa je jedna od njih i znak na WC-u - u onaj na kojem je nešto nalik ženi ulazimo samo ako smo žena... a što je zapravo na znaku?!

Kao što smo naučili, muški znak ima hlače, ženski znak je u haljini - barem smo tako mislili do nedavno, dok tvrtka Axosoft iz Arizone nije napravila kampanju koja želi izjednačiti muškarce i žene u određenim uobičajeno muškim zanimanjima, pa su u sklopu toga otkrili da se zapravo nikada nije radilo o haljini na ženskom znaku za zahod, piše The Mirror.

Tania Katan iz Axosofta tvrdi kako trokut nikada nije trebao predstavljati haljinu, već plašt, pa tako poručuju da žene mogu biti superheroji.

- U znanosti, tehnologiji, umjetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno zaobiđene. Djevojke i žene koje se zanimaju za znanost, tehnologiju, mehaniku i matematiku su manjina - rekli su iz tvrtke.

Kampanji It was never a dress cilj je potaknuti razgovore o prihvaćanju žena u bilo koje zanimanje. Nije riječ samo o jednakosti žena, nego i o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mjesta u mnogim zanimanjima.

23.10.2021. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.10.2021. 15:53
    haha svasta
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh