« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Knap

Dječaci Pavlove ulice u Knapu

Adaptacija klasika koji je nepovratno obilježio dječju književnost

Više o

kazalište KNAP

,

KNAP

,

dječaci pavlove ulice

,

Ferenc Molnar

Prema kultnom romanu Ferenca Molnara na sceni KNAP-a oživljava nezaboravna priča u svačijem odrastanju u suvremenom i aktualnom čitanju redateljice Aide Bukvić (redateljice hitova «Što je muškarac bez brkova», «Klupko»,  «Što ćemo sad?», »Anđeli i vragovi» i «Djeca s CNN-a»). Roman koji je neizostavni sadržaj lektire osnovnih škola, književni tekst koji je uspio rastužiti i učiniti ponosnim i najtvrđe srce, te rasplakati, zamisliti i oblikovati snažnije karaktere prikazuje se u snažnim izvedbama petorice mladih glumaca - Svena Madžarevića, Petra Cvirna, Tomislava Krstanovića, Zorana Pribičevića i Silvija Vovka.

U samom početku rada, u danima čitanja romana, naglasak je bio na općim mjestima kojih je Molnarov tekst pun - jedinstvu svijeta mašte i igre kojeg treba čuvati te obraniti u ključnim trenucima, testovima hrabrosti i odanosti ali i prvim bolnim znakovima odrastanja koje sve brže nastupa. Namjeravali smo napraviti posvetu jednom izumirućem načinu veze između mašte i igre, ali nismo ni slutili da ćemo morati voditi računa i o novim sukobima koje tek treba shvatiti, o obezvrjeđivanju svijeta kojemu pripadamo i na kojeg više nemamo nikakav bitan utjecaj, o svijetu kojeg tako jednostavno gubimo.

Kazalište KNAP prihvatilo se scenskog rada na ovom tekstu u trenutku kada je ulično i školsko nasilje u našoj svakodnevici postalo česta i bolna pojava od koje se glave ne mogu okretati i o kojoj se više ne smije šutjeti.

Predstave su na rasporedu 06., 07. i 22. 10. 2009.

05.10.2009. 12:06:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh