« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
WTF?!

Dječaci misle da je čitanje za djevojčice

Prilično porazni rezultati studije provedene u Velikoj Britaniji zapanjila je odgovorne koji trebaju brzo reagirati

Dečki i knjige nisu baš neki prijatelji
Dečki i knjige nisu baš neki prijatelji (Dreamstime)
Više o

djevojčice

,

čitanje

,

dječaci

Svi znamo da su djeca radije za računalom, mobitelom, televizorom ili nekim sličnim gadgetom radije nego nad knjigom, no rezultati studije koju je u Velikoj Britaniji provelo Nacionalno vijeće za čitanje uz podršku Parlamentarne grupe za čitanje stvarno su poražavajući. 

Ispitanici su bila djeca u dobi od 8 do 16 godina, a od 21 tisuće ispitanika, čak je 22.3 posto dječaka izjavilo da je čitanje dosadno i da se tu ne radi o nečem korisnom nego o navici štrebera. 

Djevojčice su pokazale ipak nešto više svijesti, pa isto smatra 18.5 posto. Dječacima je definitivno zabavnije gledati televiziju i igrati video igrice, a vjeruju da je čitanje zapravo aktivnost za djevojčice.

No, istovremeno su i učitelji dobili packe, jer svaki treći dječak tvrdi da ne čita zato što ne može naći knjigu koja ga zanima. Kako je u britanskim osnovnim školama gotovo 90 žena na mjestima učitelja, dječaci su jednostavno povezali čitanje s djevojčicama. 

Bilo bi zanimljivo vidjeti rezultate takve ankete u Hrvatskoj, a ne bi se začudili da rezultati ne bi bili još i gori ...

03.07.2012. 13:18:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh