« Život
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
RODITELJSTVO

Djeca koju odgajaju lezbijke su pametnija

Dugogodišnja studija pokazala je da homoseksualni roditelji nisu lošiji od heteroseksualnih

lezbijske obitelj homoseksualni parovi
lezbijske obitelj homoseksualni parovi (Shutterstock)
Više o

homoseksualni parovi

,

posvajanje djece

,

homoseksualci

,

lezbijke

,

homoseksualni roditelji

Najduža dosada provedena studija o utjecaju odrastanja u homoseksualnim obiteljima pokazuje da su djeca koju odgajaju lezbijke uspješnija u školi i društvenom životu od svojih vršnjaka.

Rezultati bi trebali utjecati na vlasti da promijene dosadašnju praksu posvajanja djece koja nije sklona homoseksualnim parovima, piše u američkoj studija naziva National Longitudinal Lesbian Family Study. Istraživači su pratili razvoj ukupno 78 djece od rođenja do 17. godine života. Djeca su začeta umjetnom oplodnjom, a na svijet ih je donijela jedna od žena u lezbijskoj vezi.  

"Testiranja otklanjaju svaku sumnju u kvalitetu lezbijki kao uspješnih roditelja", tvrdi Nanette Gartrell sa Sveučilišta u Kaliforniji koja je u istraživanje bila uključena od samog početka, točnije od 1986. godine.

Djeca iz lezbijskih obitelji uspoređivana su s vršnjacima iz heteroseksualnih veza koji su odrastali u sličnim okolnostima. Na testovima su pokazala višu razinu obrazovanja i snalaženja u društvu te niži stupanj agresivnosti.

"Rezultate istraživanja bi dobro trebali pročitati protivnici prava homoseksualnih parova. U Americi se događa nešto tragično - imamo toliko djece bez roditelja, a odgovorni homoseksualcima ne dopuštaju posvajanje", upozorava Gartrell.

U SAD-u oko 4% od ukupnog broja posvojene djece živi u homoseksualnim obiteljima.

08.06.2010. 14:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh