« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
ZANIMLJIVO

Dijeta preko noći za oporavak od blagdanskog stola

Kako skinuti višak kilograma nakon blagdana uvijek je pravo pitanje na koje imamo dobar odgovor

Smiješajte si prirodne sokove i uživajte
Smiješajte si prirodne sokove i uživajte (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

proljeće

,

mršavljenje

,

dijeta preko noći

Dijeta preko noći trenutno je najpopularnija američka dijeta, a rezultat je četvrt stoljeća eksperimentiranja i truda nutricionistice Caroline Apovian iz jedne bostonske poliklinike. Radi se o jednostavnom režimu prehrane koji ne uključuje gladovanje, odricanje ili eliminaciju omiljenih namirnica. 

Dijeta preko noći traje dva tjedna tijekom kojih bi bez muke trebali izgubiti 4 kilograma. Dijeta hrani mišiće na prvom mjestu, jer rigorozne dijete upravo uzrokuju uzimanje zaliha iz mišića što ih slabi.

Nakon što završite neku rigoroznu dijetu, tijelo naviklo na iscpljivanje zaliha počne spremati zalihe iz hrane kao masne naslage, i eto vas opet na početku. Zato je važno tijekom dijete nahraniti mišiće.

Dijeta se sastoji od dva različita dijela, a prvi su tri zdrava, gusta i zasitna obroka bazirana na povrću i voću u obliku napitaka koje konzumiramo jedan cijeli dan i odmaramo se od krute hrane.

Isprobajte sljedeću varijantu: doručak na bazi voća miješanog s orašastim plodovima i tamnom čokoladom, ručak samo voće i povće, a večeru odredite po svom ukusu uz pridržavanje naputka o tekućem obroku.

Ostale dane u tjednu ispunite obrocima punim bjelančevina - meso, riba, jaja koji će održavati vaše mišiće sitim. Dodajte im puno salata i svježeg povrća, ne pretjerujte s ugljikohidratima.

Nakon dva tjedna takve prehrane bit ćete puni energije, ali imat ćete i nekoliko kilograma manje, stoga, isplati se pokušati. 

31.03.2013. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh