« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
HMM ...

Dijeta Marije Antoanete - doručkujte kolače i mršavite?

Omiljena torta ili kolač za doručak zvuči baš u stilu Marije Antoanete, no autor istoimene knjige tvrdi da se i tako mogu izgubiti kilogrami

Doručak? Mljaccc :)
Doručak? Mljaccc :) (Arhiva)
Više o

dijeta

,

savjeti

,

recepti

,

gubljenje kilograma

,

najbolja dijeta

,

dijeta Marije Antoanete

Dijeta Marije Antoanete koncipirana je upravo onako kako joj i samo ime govori - krećemo s doručkom, a na meniju su kolači i torte?! Iskreno, od svih stručnjaka za dijete, za sada nam je autorica ove knjige Karen Wheeler daleko najdraža.

Cilj ovakvog doručka je vrlo jednostavan - pojedite omiljene slastice za doručak pa ih nećete željeti tijekom dana, zadovoljit ćete svoju potrebu za slatkim već prvim obrokom i možete mirno krenuti dalje. 

Logika da utažite želju u normalnim količinama umjesto da se suzdržavate i zatim se ubijete navečer kilama čokolada je dobra, no ovakva je struktura dijete odmah naišla i na protivljenje kolega. 

Naime, drugi stručnjaci zamjeraju to što ćete nakon kolača za doručak biti vrlo brzo ponovno gladni, i to puno više nego da ste pojeli integralne žitarice s jogurtom, jer će šećer iz kolača vrlo naglo podići razinu šećera u krvi, da bi je ubrzo jednako tako naglo spustio.

Posljedice toga mogu biti negativne, jer ćete u tom slučaju tijekom dana unijeti puno više kalorija nego da ste pojeli jednako kaloričan doručak koji bi vas sitima održao sve do podneva. 

Stoga, ako ste baš zapeli da vam doručak budu torte i kolači, to je u redu, no morat ćete nakon toga vrlo pažljivo izbalansirati sljedeće obroke kako ne biste pretjerali s kalorijama, a da pritom opet ne ostanete gladni

 

10.02.2014. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh