« Žene
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
MYTHBUSTERS

Deset mitova o ženskim grudima

Grudi su ponos svake žene i opsesija svakog muškarca, moglo bi se reći, pa ne čudi da se oko njih plete toliko mitova

Što je istina, a što nije
Što je istina, a što nije (Arhiva)
Više o

grudnjak

,

grudi

,

ženske grudi

,

mitovi

,

rast grudi

,

hrana za rast grudi

Grudi su obožavani dio ženskog tijela od strane muškaraca, a i ženama su prva stvar na koju imaju primjedbe ili se ponosno diče svojim primjercima. Kad je nešto toliko važno i spominjano, prije ili kasnije isplete se velik broj legendi i mitova koje ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo.

Tako je, recimo, jedan od češćih mitova da debljanje uzrokuje rast grudi, po logici da se grudi ionako sastoje od masnog tkiva. No, istina je potpuno drugačija - rijetkim ženama debljina odlazi u grudi, prije će se dodatne kile uloviti na bokovima, stražnjici ili trbuhu nego što će povećati dekolte.

Grudnjaci su posebna tema, pa tako neki preporučuju spavanje u grudnjaku koje bi trebalo učinit grudi čvršćim. Ne samo da nije istina, nego može biti i loše za zdravlje, stoga, dozvolite im slobodu makar tijekom noći. Mit je također da premaleni grudnjaci uzrokuju rak, što dokazano nije istina, no isto tako je mit i da će vam grudnjak tijekom dana učvrstiti grudi. Neće, provjereno i dokazano, pa možete usrećiti okolinu slobodnim grudima ispod majice ili košulje.

Posebna tema je povećanje grudi, naročito za djevojčice u tinejdžerskoj dobi koji su nasjele na mit da muškarci (i dječaci) vole jedino velike grudi. One jesu privlačne svima, no svaki oblik i veličina grudi ima svoje štovatelje, ne brinite.

Tako možete otpisati i mit da grudi prestanu rasti kad izađete iz puberteta, što apsolutno nije istina, jer je dokazano da rastu i do 20. godine života, stoga, pričekajte da priroda odradi svoje i tek tada zaključite što su vam geni donijeli.

Znači, suncokretove sjemenke ne uzrokuju rast grudi, kao uostalom ni jogurt ili piletina. Pomoći si djelomično možete hranom puno fitoestrogena, koja će uzrokovati rast grudi, kako smo već pisali u članku Hrana za povećanje grudi.

Jednako tako ni vježbi koje bi ih povećale. Određene ciljane vježbe mogu učvrstiti prsne mišiće i dati bolji oblik grudima, no mišića u samim grudima nema, stoga, nema ni rasta od vježbanja, već samo ljepšeg oblika.

23.02.2014. 21:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh