« Žene
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
MA DA?!

Žene provode pred ogledalom skoro sat vremena dnevno

Prosječna žena godišnje na šminku i frizuru potroši cijela dva tjedan pred ogledalom, vjerovali ili ne

Dva tjedna godišnje gledamo svoje lice u ogledalu
Dva tjedna godišnje gledamo svoje lice u ogledalu (Arhiva)
Više o

ogledalo

,

frizura

,

ljepota

,

šminka

Ogledalo je jako dobar ženin prijatelj, može se zaključiti prema istraživanju provedenom u organizaciji emisije Today i AOL-a na 2 tisuće odraslih osoba i 200 tinejdžera starijih od 16 godina.

Naime, u slučaju da se stalno žalite kako bi dan trebao biti dvostruko duži i kako nemate vremena ni za što, razmislite o ovome - rezultati istraživanja su pokazali da prosječna žena dnevno pred ogledalom (u svim mogućim varijantama) provede čak 55 minuta.

Kad se ta impozantna količina vremena pomnoži s brojem dana u godini, dobivamo nevjerojatnu brojku od cijela dva tjedna koje žene provedu šminkajući se i namještajući frizuru pred ogledalom.

Prevedeno u sate, 355 sati godišnje i ne izgleda toliko puno, no muškarci se pred ogledalom zadrže stotinjak sati manje, što znači stotinjak sati više vremena za druge aktivnosti.

Problem je, vjeruju istraživači, u medijskoj slici ljepote koja se promovira, pa bez obzira na količinu utrošenog vremena, čak 60 posto žena i 78 posto tinejdžerki nije zadovoljno svojim izgledom.

Muškarci su tu prilično šire ruke prema svom izgledu, jer ih 36 posto izjavljuje da nisu zadovoljni. 

Žene su uglavnom nezadovoljnije kad su već rodile djecu, a kritične točke koje navode oba spola su tanka kosa, trbuh i problematična koža. 

25.02.2014. 11:27:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    jebač
    25.02.2014. 14:37
    Bolje bi bilo da vrijeme provode pred kurcem ili na njemu.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh